x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Îngrijirea și întreținerea costumelor de baie

Îngrijirea și întreținerea costumelor de baie

20 Noi 2023   •   15:26
Îngrijirea și întreținerea costumelor de baie

Toate costumele de baie trebuie vândute cu instrucțiuni specifice de îngrijire. Cu toate acestea, aceste instrucțiuni lipsesc adesea sau pot fi pierdute cu ușurință, așa că vă oferim un ghid care vă va ajuta să vă păstrați costumul de baie în cea mai bună stare cât mai mult timp posibil.

LUCRURI DE FĂCUT

Clătiți costumul de baie după ce îl folosiți sau purtați-l la duș când ieșiți din piscină (dar fără să folosiți săpunuri). Clătiți-l din nou cu mâna sub jet de apă rece după ce îl îndepărtați. Agățați-l să se usuce la umbră sau în interior și asigurați-vă că este complet uscat înainte de a-l purta din nou. Dacă ați înotat în apă murdara, îndepărtați orice reziduuri de nisip sau murdărie cât mai curând posibil. Fiți precaut în spa-uri sau piscine încălzite, deoarece substanțele chimice dizolvate în ele pot scurta durata de viață a costumului de baie. Cremele de protecție solară pot decolora costumul de baie, așa că evitați contactul cu costumul de baie în timpul aplicării.

CE SA NU FACEȚI

NU lăsați costumul de baie ud într-un prosop după ce îl utilizați. Acest lucru permite clorului să pătrundă în țesătură și permite bacteriilor să se reproducă. NU Spălați costumul în mașina de spălat; mașinile de spălat și detergenții îți pot deteriora costumul chiar și o singură dată. NU Folosi un fier de călcat; temperaturile ridicate pot dezintegra țesăturile. Dacă vrei să scapi de orice cute, clătește costumul de baie cu apă. NU Folosiți înălbitor chiar dacă costumul este rezistent la clor. Orice costum de baie care conține poliamidă sau elastan (nailon sau lycra) are o rezistență foarte limitată la apa clorurată, așa că necesită îngrijire suplimentară. Producătorii de costume de baie spun că costumele de baie din nailon sau Lycra durează aproximativ 20 de ore într-o piscină cu clor, așa că ar trebui să fie spălate cât mai repede posibil în apă rece. Dacă aveți îndoieli, contactați producătorii costumului dumneavoastră pentru instrucțiuni specifice.

SPĂLARE: După fiecare utilizare, spălați costumul de baie manual cu un săpun blând și apă curentă. Apa singură nu poate elimina clorul sau sarea. Nu utilizați înălbitor. Nu folosiți niciodată mașina de spălat, deoarece este prea abrazivă și poate deteriora materialul.

 

USCARE: Pentru a vă usca costumul de baie, pur și simplu agățați-l pe un cuier în interior. Dacă vrei să-l agăți pe un suport de uscare sau pe fire, e în regulă, important este să nu-l expui la lumina directă a soarelui deoarece culorile se vor estompa mai repede. Evitați utilizarea unui uscător, deoarece distruge țesăturile și provoacă o pierdere a elasticității.

ALTE SFATURI UTILE:

Un costum de baie de bună calitate, rezistent la clor poate dura de până la 25 de ori mai mult decât costumele spandex de pe piață. Alternează-ți costumele de baie. Ar trebui să evitați să folosiți același costum de baie de mai multe ori în 24 de ore, deoarece acesta este timpul necesar pentru ca costumul de baie să revină la forma inițială. Alternarea costumelor de baie le va împiedica să se întindă sau să-și piardă elasticitatea.

Fii atent unde stai. Marginile piscinelor sunt adesea aspre pentru a nu aluneca atunci cand mergi pe ele si chiar daca nu simti rugozitatea de pe piele aceasta va actiona asupra costumului tau de baie si il va strica. Pur și simplu stați pe un prosop sau evitați să vă aplecați în jurul marginilor piscinei.

Evitați să faceți plajă înainte de a înota, deoarece costumul de baie se va usca mai repede.

Evitați căzile cu hidromasaj, deoarece temperaturile extreme se estompează și vă întinde costumul mai mult decât orice altceva. Dacă folosiți un costum vechi, spălați-l așa cum este explicat mai sus pentru a vă asigura că nu se strică prea repede. Dacă folosești același costum în care te antrenezi inotand, spală-l cât mai curând posibil după ce ai ieșit din apa.

Evitați contactul cu uleiuri, loțiuni sau creme de protecție solară, deoarece acestea cauzează pierderea formei și elasticității costumului de baie. Este simplu: a fi amabil cu costumul tău îți va permite să-l folosești mai mult timp și să economisești bani!

 

×