x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Îți dorești un machiaj simplu? Descoperă cum să îl obții cu produse la îndemână

Îți dorești un machiaj simplu? Descoperă cum să îl obții cu produse la îndemână

16 Iun 2023   •   13:33
Îți dorești un machiaj simplu? Descoperă cum să îl obții cu produse la îndemână
Sursa foto: Shutterstock

Rutina zilnică de make-up diferă în funcție de preferințele fiecărei femei. Însă, în anumite zile, cea mai potrivită opțiune este un machiaj simplu, care să nu încarce tenul și care lasă pielea să respire. Descoperă în acest articol cum să realizezi un machiaj simplu, cu produsele pe care le ai la îndemână, potrivit în multe situații.

Începe cu îngrijirea și hidratarea tenului

Este o regulă pe care trebuie să o urmezi indiferent de complexitatea machiajului. Un ten corect îngrijit și hidratat te ajută să scapi de aspectul de ten nenatural odată ce aplici produsele de make-up, dar și să obții acea strălucire pe care o vezi doar în reviste. De asemenea, un regim alimentar bogat în vitamine și nutrienți de lungă durată îți va ajuta tenul să radieze.

Așadar, înainte de aplicarea oricărui produs de make-up, hidratează tenul cu o cremă specifică tipului de ten, împreună cu celelalte produse din rutina zilnică de îngrijire.

Termină pregătirea tenului cu SPF

Crema de protecție solară este la fel de importantă ca produsele de îngrijire și hidratare. Niciodată nu trebuie să uiți de ea, pentru a-i acorda tenului protecția de care are nevoie. Recomandarea este să folosești un SPF 30 sau mai mare, de fiecare dată când ieși din casă, chiar și atunci când plouă sau e frig.

Optează pentru o fundație ușoară

Această parte ține foarte mult de preferințe. Unele persoane evită acest pas în crearea machiajului simplu, tocmai în ideea de a nu încărca tenul. Însă, cu produsele potrivite, fundația poate accentua trăsăturile tenului, pentru a obține aspectul natural.

 

Alege un fond de ten cu o acoperire mică spre medie și folosește un burețel sau o pensulă pentru a întinde uniform produsul. Începe să aplici acolo unde simți că ai nevoie de cea mai mare acoperire, însă niciodată în straturi.

Aplică concealer doar unde ai nevoie

Aplicarea acestui produs nu este un pas obligatoriu într-un machiaj natural și îl poți omite oricând. Însă, te va ajuta să îți acoperi cearcănele, petele sau coșurile ieșite peste noapte. Vei obține un ten mai luminos, chiar și după câteva zile mai grele, care au avut consecințe asupra tenului.

Adaugă strălucire

Chiar dacă alegi un machiaj ușor și simplu, asta nu înseamnă că trebuie să îți lipsească strălucirea. Un iluminator cu efect de strălucire este produsul care te poate ajuta în acest pas.

 

Iluminatoarele oferă o strălucire subtilă pentru întreaga față, mai degrabă decât să evidențieze trăsăturile specifice. Devine un produs esențial pentru zilele când vrei să obții un look de impact, dar fără să pierzi prea mult timp în fața oglinzii.

Folosește bronzerul ca fard de pleoape

Un secret pentru un machiaj simplu, dar special, este să folosești bronzerul ca fard de pleoape. Pentru că fardurile pot încărca, această soluție te poate ajuta să obții mult cu puțin. Nici bronzerul nu trebuie aplicat în exces, doar un pic de culoare pentru a întregi aspectul final.

Nu uita de sprâncene

Sprâncenele frumos conturate pot face diferența în orice tip de make-up, chiar și în cel simplu. Orice tip de gel pentru sprâncene este recomandat pentru o conturare care să dureze întreaga zi.

Termină cu mascara și gloss

Mascara poate fi opțională într-un machiaj simplu. Cu toate acestea, este un ultim pas care te ajută să îți scoți ochii în evidență. Alege o mascara cu volum sau cu efect de prelungire pentru a defini genele, fără a avea nevoie de creion de ochi.

 

Ultimul pas este aplicarea unui gloss într-o nuanță deschisă sau ușor nuanțată, astfel încât să fie în armonie cu celelalte produse aplicate.

 

Cu produsele prezentate mai sus, poți realiza cu ușurință un machiaj simplu, potrivit zilelor în care nu vrei să depui prea mult efort. În câteva minute și cu puține produse, poți obține un look care să te avantajeze.

 

Sursa foto: Shutterstock.com

×