x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Jachetă damă – cum să alegi un model pentru un stil elegant și casual?

Jachetă damă – cum să alegi un model pentru un stil elegant și casual?

27 Noi 2023   •   14:27
Jachetă damă – cum să alegi un model pentru un stil elegant și casual?
Sursa foto: adobestock

Foarte multe femei se feresc de gecile de iarnă, considerând că stilul lor are de suferit atunci când poartă o geacă groasă și lungă. Într-adevăr, foarte multe geci sunt groase, lungi și umflate, deoarece scopul lor principal este acela de a acționa ca o barieră solidă împotriva frigului, a precipitațiilor, a vântului și a viscolului.

Totuși, există foarte multe tipuri de geci care îndeplinesc acest scop, dar care totodată arată minunat, reușind astfel să îți mențină stilul elegant. Dacă prioritiezi stilul atunci când îți alegi piesele vestimentare, dar nici nu vrei să ai de suferit la capitolul confort în mijlocul iernii, atunci ia în considerare gecile de iarnă prevăzute cu detalii elegante. 

Iată, în rândurile următoare, 3 modele de geci de iarnă care te vor ajuta să arăți fabulos în ciuda gerului și a vântului neprietenos:

Jachetă damă cu cordon în talie

Femeile cu un stil vestimentar elegant se feresc de gecile de iarnă, deoarece acestea sunt fie lungi, fie oversize, fie umplutura lor pe bază de fibre sintetice sau pe bază de puf le face să fie foarte voluminoase. Totuși, există un mic detaliu care face ca o jachetă damă să fie mult mai elegantă, oferind totodată un nivel superior de confort termic. Este vorba de un simplu cordon în talie, care transformă geaca umflată și oversize într-o geacă feminină, care evidențiază talia și care permite abordarea unui stil vestimentar mai sofisticat, mai elegant și chiar mai romantic. Cu o jachetă matlasată cu cordon în talie, groasă și lungă, poți purta rochiile tale tricotate, fustele elegante, bluzele subțiri și cămășile care îți plac atât de mult.

Jachetă cu revere ample

Există o mare diferență între o geacă cu revere ample și o geacă cu glugă. Cea din urmă îți asigură confort termic și te apără împotriva precipitațiilor, în timp ce geaca cu revere ample te ajută să arăți fantastic, de parcă frigul nu ar avea niciun impact asupra ta. Pentru acele zile în care dorești să abordezi o ținută mai elegantă, înlocuiește geaca groasă cu glugă cu o jachetă cu revere ample și o curea în talie. Iar dacă apreciezi versatilitatea, optează pentru o geacă de iarnă prevăzută cu revere ample și cu glugă detașabilă.

Jachetă cu detalii din blană ecologică

Blana ecologică contribuie deosebit de mult la design-ul unei geci și la look-ul tău. Dacă iarna reprezintă pentru tine perioada perfectă a anului în care îți poți etala ținutele feminine, sofisticate și boeme, atunci ia în considerare completarea tuturor acestor ținute cu o geacă prevăzută cu detalii din blană ecologică. Poartă rochiile tale tricotate, bluzele cu guler înalt, puloverele din lână și bluzele din cașmir cu o geacă cu guler sau manșete din blană. Vei obține astfel un look luxos, stilat, în timp ce beneficiezi de tot confortul de care ai nevoie pe vreme rece.

 

×