x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Mergi la o nuntă? Iată cum să te îmbraci!

Mergi la o nuntă? Iată cum să te îmbraci!

23 Iun 2022   •   14:00
Mergi la o nuntă? Iată cum să te îmbraci!

Urmând câteva sfaturi, te poți pregăti pentru aproape orice nuntă într-un timp scurt și poți deveni cea mai stilată invitată din acea frumoasă zi.

Nuntă la țară, nuntă pe plajă, la piscină sau nuntă la restaurant... îți vom spune ce să porți atunci când mergi la o nuntă, fie că ești domnișoară de onoare, nașă sau o simplă invitată.

Există câteva aspecte importante pe care de fapt trebuie să le luăm în considerare atunci când mergem la o nuntă. În plus, ca femeie, vrei să arăți uimitor și stilat. Desigur, pentru a avea o ținută de top, trebuie să ai și timpul necesar la dispoziție, dar și un buget destul de mare. Totuși, dacă alegi să faci cumpărături online, de la un magazin precum Mangata.ro, vei economisi și timp, și bani, deoarece prețurile sunt foarte bune și site-ul este foarte ușor de utilizat.

Deci de unde să începi?

De fapt, punctul de plecare ar trebui să fie să știm ce fel de nuntă este și care sunt condițiile meteorologice din acea perioada. De fapt, urmând câteva reguli, te poți pregăti pentru aproape orice nuntă în scurt timp și poți deveni cea mai elegantă femeie.

Alege o ținută în care te simți bine

Nunta la care vei merge poate fi una formală sau o simplă nuntă... În astfel de cazuri formalitatea poate să iasă puțin mai mult în prim-plan și cel mai obișnuit lucru care îți vine în minte sunt seturile pantaloni-sacou sau fustă-bluză. Cu toate acestea, alegând o rochie dintr-o singură piesă care să nu fie prea scurtă, poate fi ceva mai convenabil. Alege uimitoarele rochii lungi de la Mangata, alături de o pereche de pantofi eleganți și un ruj izbitor, și ținuta ta va fi gata.

O rochie fit, rochie clopot, rochie drapată sau cu croiala dreapta… Ceea ce ai nevoie este să o găsești pe cea care se potrivește tipului tău de corp și locului în care mergi, printre modelele de rochii Mangata care oferă o eleganță aparte. 

Evită fustele scurte

Puține lucruri strică ținuta unei nunți mai mult decât să porți o ținută cu care nu te simți confortabil. De asemenea,  în centrul atenției trebuie să fie mireasă, nu tu! Nu uita că rochiile lungi însoțite de croi asimetrice, țesături fluide și fante elegante vor sublinia mai frumos picioarele. Fustele și rochiile foarte scurte, în schimb, nu sunt întotdeauna potrivite. Cel mai bine este întotdeauna să atragi atenția cu grație, nu prin vulgaritate.

Încearcă rochiile colorate din dantelă

Rochiile cu detalii din dantelă sunt printre cele mai potrivite modele de rochii pentru o femeie, mai ales dacă vorbim despre rochii de nasa sau domnișoară de onoare. Evita una din culorile alb-crem-șampanie, care pot fi nepotrivite la o nuntă. În schimb, încearcă paiete, dantelă colorată, țesături în straturi și așa mai departe.

Atenție la rochiile negre

O rochie neagră este cea mai importantă reprezentantă a eleganței în ultimii ani. De fapt, fiecare femeie ar trebui să aibă în dulap o rochie neagră care i se potrivește cel mai bine pentru nunți sau eveniment de ultima oră. Atenție însă! Nu te îmbrăca în negru din cap până în picioare. Alege întotdeauna un accesoriu, o pereche de pantofi sau ceva care să iasă în evidență și să “spargă” sobrietatea acestei culori.

Modelele de rochii negre, care sunt simple, utile, adaptabile oricărui mediu, pot fi folosite iar și iar, putând crea un look complet diferit cu diferite accesorii.

Poartă o geantă mică

Gențile mari sau gențile de umăr voluminoase nu sunt potrivite pentru nuntă! Dimpotrivă, dau impresia că mergi la cumpărături sau la muncă, nu la nuntă. Un clutch mic și stilat compatibil cu rochia sau pantofii tăi este ceea ce-ți trebuie.

Alege o pereche de pantofi în care să te simți bine toată ziua

Dacă ești nașă, domnișoară de onoare sau, pur și simplu, îți place să dansezi, tocurile joase sunt mai potrivite în astfel de situații, pentru că tocurile înalte te vor obosi. Ai grijă de tine și alege o pereche de pantofi eleganți, cu un toc mai jos, care sunt cu adevărat confortabili pentru ca picioarele tale să se bucure de petrecere.

Nu uita de jacheta elegantă

Dacă nuntă va fi afară, asigură-te că aduci o jachetă cu mâneci lungi pe care o poți purta atunci când este necesar. Desigur, asigura-te că este elegantă și că se asortează cu rochia sau ținuta pe care o alegi. 

Ai grijă de accesorii, dar nu exagera! 

De altfel, cel mai simplu mod de a te pregăti pentru evenimente speciale precum nunțile este să alegi o rochie mai simplă și să îmbogățești ținuta cu accesorii și bijuterii. Dar există și anumite limite aici. Cu alte cuvinte, accesoriile pe care le alegi nu trebuie să umbrească ținuta sau chiar mireasa și să nu fie prea sclipitoare.

Rochiile lungi de seară nu pot fi purtate la toate nunțile!

Dacă nunta este pe plajă sau la țară, rochiile de seară lungi clasice pot fi exagerate pentru ocazie. Prin urmare, este necesar să se acorde o atenție deosebită locației nunții, mai ales în cazul nunților de vara. Rochiile mai fluide, florale, boeme sunt cele mai potrivite.

Alege cu grijă țesăturile din rochii

Nu poți purta catifea vara și poate fi dificil să te simți bine într-o rochie din satin iarna! Deoarece avem potențialul de a transpira foarte mult din cauza căldurii din lunile de vară, sau a frigului în lunile mai reci, selecția țesăturii hainelor pe care le vom purta necesită o atenție specială. 

Cu aceste sfaturi simple, vei putea să îți alegi ținuta potrivită pentru o nuntă, indiferent că este o nuntă formală sau nu, iarna sau vara, dacă ești nașă, domnișoară de onoare sau o simplă invitată. 

 

 

 

×