x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Pălării de soare pentru copii - accesorii de protecție sau elemente pentru ținute personalizate?

Pălării de soare pentru copii - accesorii de protecție sau elemente pentru ținute personalizate?

29 Apr 2022   •   15:38
Pălării de soare pentru copii - accesorii de protecție sau elemente pentru ținute personalizate?

Pălăriile de soare sunt accesorii pe cât de plăcute, pe atât de utile, iar copiii reprezintă categoria de vârstă pentru care purtarea unei pălării devine mai mult decât recomandare, ci chiar necesitate cu adevărat.

O pălărie de soare pentru copii poate fi pe cât de frumoasă, pe atât de utilă, motivele pentru care purtarea acesteia este recomandată fiind numeroase. Ai ocazia de a alege din numeroase modele de pălării pe aceea potrivită nevoilor și preferințelor pe care le are copilul tău, însă înainte de a face o astfel de alegere este important să înțelegi de ce trebuie să o faci și de ce aspecte trebuie să ții cont.

 

De ce au nevoie copiii de pălării de soare? 

Că este o pălărie de plajă sau este o pălărie pe care să o pui copilului pe cap atunci când pur și simplu aleargă prin parc sau se plimbă pe stradă, nevoia de a achiziționa acest accesoriu este mai mult decât evidentă. De ce ar avea nevoie copiii de o pălărie de soare? În primul rând pentru protecția pe care aceasta le-o poate oferi – o pălărie de soare cu filtru UV protejează, așa cum îi spune și denumirea, împotriva razelor UV care s-au dovedit a fi extrem de periculoase pentru om. Expunerea copilului la soare, mai ales cu ochii și capul neacoperite, poate fi un factor declanșator al insolației, dar și al unor afecțiuni grave, așa cum este cancerul de piele.  Așadar este recomandat să eviți expunerea la soare în intervalele nerecomandate și folosește creme cu SPF ridicat și ochelari de soare pentru copii, cu protecție împotriva razelor UV.

De asemenea, trebuie ținut cont de marea plăcere pe care o au copiii de a alerga pe afară chiar și în cele mai călduroase zile din an. Pentru a-i proteja capul de ultravioletele periculoase, dar și pentru a-i oferi confortul termic necesar, ai posibilitatea de a achiziționa de la IYA oricare dintre modelele de pălării care i-ar putea oferi copilului tău protecția adecvată. Nu trebuie decât să ții cont de câteva aspecte legate de protecție sau de potrivirea pentru copil, iar plimbările pe plajă sau în parc pe vreme însorită vor fi mai plăcute și mai sigure.  

Din ce modele de pălării poți alege? 

Alegerea unei pălării de soare potrivită copilului tău poate fi o chestiune dificilă, având în vedere diversitatea de modele existente pe piață. Cu toate acestea, o simplă pălărie poate fi insuficientă pentru anumite nevoi sau cerințe pe care le ai legate de acest subiect, așa că cel mai bine este să cunoști cel puțin tipurile de pălării existente din care poți alege.  

Din numeroasele modele de pălării existente, poți alege o pălărie cu un design clasic, minimalist, însă o pălărie cu UPF 50+ pentru ca protecția împotriva ultravioletelor și efectelor pe care le au acestea să fie una adecvată. De asemenea, ai posibilitatea de a alege o pălărie pentru protecția solară cu protecție UV și pentru zona umerilor și a spatelui, o pălărie cu boruri largi sau o pălărie de soare reversibilă pe care copilul să o poarte după preferințele pe care le are.  

În acest sens, este foarte important să alegi pălăria care se adaptează perfect ca mărime copilului tău, dar să fie și plăcută de acesta – alege dintre modelele atractive, cu desene sau imprimeuri care îi plac acestuia și care îți oferă garanția că cel mic va accepta să o poarte.

Alege pălăria de soare potrivită  

Pentru a alege o pălărie de soare potrivită din toate punctele de vedere, este indicat să ții cont de câteva aspecte referitoare la design, la materialul din care este aceasta realizată, la culoarea pe care o are sau la protecția pe care o oferă. Pentru ca o aceasta să își îndeplinească cu succes utilitatea, pe lângă a fi plăcută la vedere, aceasta trebuie să fie și plăcută în purtare. Astfel, este ideal să alegi o pălărie realizată din materiale naturale precum inul, muselina, bumbacul, bambusul, acestea fiind extrem de plăcute în purtare și permițând o bună circulație a aerului, fiind prevenită, în acest fel, transpirația excesivă.  

Este ideal, de asemenea, să alegi pălăria de soare de dimensiunea potrivită, astfel încât aceasta să fie confortabilă și plăcută în purtare. Ai chiar posibilitatea de a achiziționa o pălărie de soare ajustabilă sau cu șnur reglabil.  

Alege pălăria potrivită pentru copilul tău, iar acesta va beneficia de un plus de protecție împotriva ultravioletelor, de un plus de siguranță în fața soarelui arzător și a căldurii excesive, dar și de o stilizare deosebită, în tendințe. 

 

×