x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Patru sfaturi pentru a avea grijă cum se cuvine de inelul de logodnă

Patru sfaturi pentru a avea grijă cum se cuvine de inelul de logodnă

30 Iun 2022   •   10:20
Patru sfaturi pentru a avea grijă cum se cuvine de inelul de logodnă

Pentru orice femeie, inelul de logodnă este o bijuterie foarte specială. Simbol al iubirii şi al unui prim pas spre o viaţă alături de persoana iubită, acest inel este rareori scos de la mână de femei şi purtat, de multe ori, după nuntă, alături de verighetă.

Totuşi, ataşamentul emoţional faţă de această bijuterie deosebită vine cu un cost, şi anume deteriorarea în timp a inelului. Dacă vrei ca inelul tău de logodnă să-şi păstreze frumuseţea şi strălucirea cât mai mult timp şi, poate, chiar să devină o bijuterie de familie, iată patru sfaturi utile pentru a-l îngriji cum trebuie.

1.Evită săpunul şi produsele de menaj

Pentru a păstra pietrele preţioase, dar și metalul din care este realizat inelul, în cea mai bună stare posibilă, cel mai bine este să-l scoţi de la mână de fiecare dată când îţi bagi mâna în apă. Aşadar, inelul se scoate când faci duş şi chiar atunci când te speli pe mâini.

 

Cele mai multe inele de logodna sunt realizate din aur, argint sau platină, care au un inamic: produsele de menaj. De la săpunul de vase, la cremele abrazive de curățat baia, substanțele chimice din produsele de curăţenie afectează strălucirea metalului, dar şi a pietrelor preţioase. Mai mult decât atât, acestea pot deteriora inelul pe termen lung. Dacă din neatenție te-ai spălat pe mâini fără să-ţi scoţi inelul, ar trebui să-l usuci imediat cu un prosop moale, mai ales interiorul.

2.Scoate-l atunci când faci sport

În timpul unei sesiuni de pilates sau al unei partide de tenis şi chiar atunci când ieşi să faci jogging în parc, este indicat să nu porţi inelul logodnă. Nu numai pentru a evita să-ţi agăţi echipamentul cu el sau să te zgârii, ci și pentru că transpirația este dăunătoare pentru metalele prețioase, precum și pentru pietre.

 

În zilele în care, de exemplu, pleci direct de la birou la sala de sport, e mai bine să-ţi laşi inelul acasă, ca să fii sigură că nu îl pierzi. Dacă uiţi să faci acest lucru, pune-l, fără să atragi atenţia, într-un şerveţel şi bagă-l în portofel sau într-un buzunar interior al genţii.

3.Curăţă-l la fiecare două luni

Dacă inelul tău de logodnă are una sau mai multe pietre preţioase, bijutierii recomandă să-l cureţi delicat la fiecare două luni, folosind o periuță de dinți cu perii moi, înmuiată în apă caldă cu puţin săpun pentru bebeluşi. O altă tehnică de a curăţa inelul de logodnă implică folosirea unei cantităţi mici de suc de lămâie, care se aplică pe o cârpă moale, cu care se şterge uşor inelul.

 

De asemenea, pentru a avea grijă de inelul de logodnă din aur sau platină, cel mai bine este să-l cureți cu o bucată mică de piele întoarsă. O tehnică inedită este folosirea unei cunoscute băuturi carbogazoase pe bază de cafeină. Inelul se înmoaie câteva minute într-un pahar umplut cu celebra băutură şi apoi se clăteşte cu apă curată, fără a uita să-l usuci cu o cârpă moale.

4.Du-l la bijutier din când în când

Dacă observi şi cea mai mică alterare a formei sau a culorii inelului tău de logodnă, nu amâna vizita la bijutier. De cele mai multe ori, problemele se pot rezolva rapid şi fără costuri exagerate şi tu îţi păstrezi bijuteria în cea mai bună stare. De asemenea, dacă inelul are elemente decorative deosebite, care sunt dificil de curățat prin tehnicile discutate mai sus, nu ezita să mergi cu el să fie curăţat la bijutier. El poate, de asemenea, să-l relustruiască și să-i redea toată strălucirea!

 

Pentru a te bucura din plin în fiecare zi de inelul tău de logodnă şi de emoţiile pe care le evocă, ai grijă de el cum se cuvine!

 

Sursă foto: Pexels.com

 

×