x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Priviri seducatoare

Priviri seducatoare

de Maria Alexe    |    05 Iul 2005   •   00:00
Priviri seducatoare

Ocheade misterioase pe sub gene care flutura inocent... nimeni nu va putea sa reziste privirilor tale seducatoare! Nu e un vis, poti obtine acest efect fara sa-ti maltratezi pleoapa cu lipici si gene false.

Privirea unei femei poate fi foarte manipulatoare, cu atat mai mult cu cat irisul este accentuat de negrul ce invaluie genele arcuite. Genele unei femei sunt arme de seductie destul de agresive. Intre niste gene nerimelate si unele rimelate este o diferenta enorma.

MASCARA. Sau rimel, cum este cunoscut, este cel care ne pune in valoare privirea, ochii si chiar fizionomia. Aplicarea corecta este de dorit si se poate obtine respectand cateva reguli simple.

TEHNICI. Inainte de a aplica rimel, genele trebuie netezite cu o periuta umeda care are un dublu efect: le spala, dar le si piaptana. Primul strat de rimel trebuie aplicat pe genele de deasupra, urmand apoi, in doua straturi, genele de dedesubt. Acesta trebuie aplicat cu mare atentie, pentru a patrunde de la radacina pana la capat. Rimeleaza genele in zig-zag, de la baza spre varf, rasucind din cand in cand periuta. Asteapta sa se usuce primul strat inainte de a-l aplica pe al doilea si nu pompa de multe ori cu periuta in tub, pentru ca aerul astfel introdus duce la uscarea rimelului, care apoi va tinde sa se adune pe gene.

GENE INCARCATE. Daca ai folosit prea mult rimel si genele s-au adunat intre ele inestetic, perie-le usor cu o periuta speciala atat pentru a indeparta excesul, cat si pentru a le separa. Vei obtine gene uniform colorate pana la varf si perfect definite. O privire expresiva se poate obtine fara sa consumi tot tubul de rimel o data.

RECOMANDARI. Investeste intr-un rimel de buna calitate, care isi pastreaza cel putin doua-trei luni proprietatile initiale si care nu se usuca dupa scurt timp in tub. Alegerea rimelului potrivit poate fi o provocare pentru toate femeile. Exista rimel de volum, recomandat pentru ochii cu genele rare, rimel de curbare pentru genele subtiri, rimel de alungire recomandat pentru genele dese. In cazul ochilor rotunzi, trebuie evitata aplicarea mascarei pe genele de sub ochi. Pentru ochii alungiti este indicata folosirea rimelului pe genele superioare si pe cele inferioare. In privinta culorii de rimel aplicat la machiajul de zi, indicat ar fi ca blondele si satenele sa foloseasca culoarea maro, iar brunetele si roscatele, culoarea neagra.

EXTRAVAGANTE. Nebunia de culori nu a omis nici rimelul. Pentru machiaje fanteziste poti opta intre rimel verde sau albastru si chiar auriu sau argintiu. In magazinele specializate gasesti diverse accesorii pentru gene: stelute, inimioare, sclipici, pe care le poti aplica in coltul extern al genelor superioare.

TERMEN DE GARANTIE. Produsele cosmetice au o durata de viata foarte scurta, fiind influentate de modul de pastrare. Termenul de garantie a rimelului poate fi influentat de temperatura prea ridicata sau prea joasa si bineinteles de aerul care intra in tub. Folosirea unui rimel alterat poate duce la iritatii foarte agresive la nivelul mucoasei.

ISTORIA RIMELULUI
Cuvantul mascara, adoptat de englezi, deriva din araba: maskhara, tradus ca bufon. Rimelul modern a fost creat in 1913 de un chimist pe nume T.L. Williams pentru sora lui, Mabel.
La inceputuri, rimelul era fabricat din praf de carbune si vaselina din petrolatum (reziduuri de petrol distilate). Produsul a fost o incantare pentru sora lui si astfel a inceput sa-l vanda prin posta.
El si-a numit compania Maybelline. Rimelul era disponibil numai in forma solida si se folosea cu ajutorul unei periute umede pe care se aseza si se aplica pe gene.
Tubul modern, cu aplicatorul asemanator celui din zilele noastre, nu a aparut mai devreme de 1957, cand a fost introdus de Helena Rubinstein, vestita firma de cosmetice purtandu-i si acum numele.
×
Subiecte în articol: high-life rimel genele gene