x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Frumoasa R'Bonney Gabriel, noua Miss Univers, a purtat o pelerină confecționată din sticle de plastic

Frumoasa R'Bonney Gabriel, noua Miss Univers, a purtat o pelerină confecționată din sticle de plastic

15 Ian 2023   •   23:45
Frumoasa R'Bonney Gabriel, noua Miss Univers, a purtat o pelerină confecționată din sticle de plastic
Sursa foto: Instagram/rbonneynolauniverse

Miss SUA a purtat o pelerină la costumul de baie confecționată în casă din sticle de plastic, înainte de a câștiga cea de-a 71-a ediție a concursului Miss Universe, potrivit Insider.

Înainte de a fi încoronată Miss Univers, Miss SUA R'Bonney Gabriel a uimit publicul cu un model de pelerină făcută în casă, în timpul concursului de costume de baie.

Gabriel a fost desemnată câștigătoare a celei de-a 71-a ediții a concursului Miss Univers, sâmbătă seara, la New Orleans, Louisiana. Miss Venezuela, Amanda Dudamel, s-a clasat pe locul al doilea, urmată de Miss Republica Dominicană, Andreína Martínez.

Dar înainte de a deveni prima americană care a câștigat Miss Universe în ultimul deceniu, modelul, designer de modă din Houston, Texas, s-a remarcat în segmentul costumelor de baie prin purtarea unei pelerine pe care a creat-o folosind materiale reciclabile.

Împărtășind pe Instagram o perspectivă asupra procesului de design, Gabriel a scris că pelerina a fost „vopsită în mod sustenabil și proiectată folosind sticle de plastic”. Videoclipul are 42.000 de aprecieri de sâmbătă, de când a fost postat.

„Am adunat și transformat această pelerină pentru a arăta cum se poate face artă din ceea ce percepem ca fiind gunoi”, a adăugat ea. „De asemenea, ea întruchipează mesajul meu preferat: „Dacă nu acum, atunci când?”. Motto-ul este imprimat vizibil pe spatele pelerinei portocalii.

În clipul, pe melodia „Set Fire To The Rain” a lui Adele, Gabriel a arătat cum a folosit flacăra unei lumânări pentru a da formă sticlelor de plastic și a folosit coloranți portocalii pentru a colora ea însăși țesătura pelerinei sale.

Gabriel a mai spus că a petrecut 10 zile în perioada premergătoare concursului lucrând la designul pelerinei sale și chiar și-a petrecut ziua de Crăciun vopsind țesătura pelerinei pentru a arăta ca niște flăcări, potrivit poveștilor sale de pe Instagram.

Pe lângă faptul că a folosit plastic reciclat, ea a lucrat, de asemenea, cu sârmă și plasă de proveniență durabilă pentru a construi piesa atrăgătoare.

Gabriel a vorbit despre pasiunea ei pentru designul sustenabil în runda finală de întrebări de sâmbătă, a relatat Anneta Konstantinides de la Insider.

„Ca designer foarte pasionat, cos de 13 ani; folosesc moda ca pe o forță pentru bine. În industria mea, reduc poluarea prin materiale reciclate atunci când îmi fac hainele. Predau cursuri de cusut femeilor care au supraviețuit traficului de persoane și violenței domestice”, a spus Gabriel.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: R'Bonney Gabriel miss univers