x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Resetează-ți garderoba. Alege rochii pe care să le porți în fiecare sezon

Resetează-ți garderoba. Alege rochii pe care să le porți în fiecare sezon

11 Iul 2022   •   15:23
Resetează-ți garderoba. Alege rochii pe care să le porți în fiecare sezon

În țara noastră, fiecare schimbare de anotimp aduce cu sine nevoia schimbării garderobei. În acest sens, merită să investești în câteva rochii ce vor putea fi purtate tot timpul anului. A deține în garderobă câteva rochii pe care le poți purta în orice lună a anului, îți va fi de mare ajutor atunci când ești în fața unui eveniment neprevăzut. De asemenea, te va ajuta să economisești bani pe termen lung.

Alegând piese versatile, vei putea stiliza fiecare rochie într-un mod potrivit temperaturii. Indiferent că este vorba de pantofi cu toc, sandale, bijuterii aurii sau cizme de iarnă, asigură-te că ai în garderobă de la rochii de seară lungi, până la rochii asimetrice îndrăznețe. 

Rochii formale pentru evenimente deosebite

Există diferite tipuri de evenimente formale, ce necesită anumite ținute formale. Cele mai multe evenimente formale au loc seara sau ziua, în spații special destinate. Astfel, femeile aleg rochii lungi, până la podea, în culori închise. 

Pentru a face o declarație de modă, alege ținuta, ținând cont de locație evenimentului și ora acestuia. Asigură-te că alegi rochii de seara lungi, confecționate din țesături luxoase și accesorizate potrivit. O rochie verde închis, cu bijuterii și sandale de excepție cu tocuri, reprezintă un ansamblu perfect pentru evenimente formale, atât pe timp de vară, cât și pe timp de iarnă. De asemenea, o rochie neagră, simplă și atemporală, este cu siguranță alegerea perfectă. 

Rochii pentru fiecare ocazie specială

O ocazie specială poate fi privită diferit prin prisma fiecărei femei. În timp ce pentru unii oameni, o ocazie specială poate fi un eveniment de mare anvergură, pentru alții poate reprezenta o simplă ieșire la film, alături de persoana dragă. 

A ști ce să porți pentru fiecare ocazie specială, poate fi un calvar pentru multe femei. Astfel, pentru o ieșire în oraș, alege o rochie casual albă, ușoară, midi. Această rochie este grozavă pentru zilele de vară, iar combinată cu sandale, va crea un look senzațional. De asemenea, poate funcționa chiar și iarna, purtată peste blugi și accesorizată cu o pereche de cizme și o jachetă bomber, pentru un aspect șic în straturi.

La polul opus, pentru ocazii speciale, alege rochii asimetrice cu decolteu în V. Acest tip de rochii sunt ideale pentru evenimentele la care vrei să îți etalezi feminitatea și senzualitatea. Ce face cu adevărat special aceste rochii, este versatilitatea lor. Pot fi accesorizate cu pantofi sau sandale cu toc și purtate indiferent de anotimp. 

Rochii semi-formale pentru ocazii relaxante și cine de afaceri

Ținutele semi-formale pentru femei pot include o mulțime de opțiuni. Tocmai din acest motiv, uneori poate fi dificil să alegi rochia potrivită pentru fiecare ocazie. Pentru a-ți ușura alegerea, poți opta pentru o rochie elegantă, simplă, la modă, cu o lungime până la genunchi. 

Totuși, o ținută semi-formală se află la granița dintre eleganță discretă și casual. Rochiile fluide, simple, cu croi atemporal, în culori și imprimeuri vi, sunt perfecte pentru un eveniment semi-formal, fără reguli stricte. O rochie mini sau maxi, în tonuri de galben, poate reprezenta ținuta perfectă pentru o nuntă de vară. Rochiile strălucitoare pot  fi ideale pentru o nuntă într-o seară de iarnă. 

În ceea ce privește rochiile pentru cinele de afaceri, o rochie tip sacou poate fi o alegere care exprimă sobrietate, dar în același timp îți permite să îți exteriorizezi feminitatea. În funcție de sezon, o poți purta fie cu o pereche de sandale în aceleași nuanțe, fie cu o pereche de botine din piele întoarsă. Important este să porți încălțări cu toc, pentru a arăta stilată și îngrijită. 

Rochii casual pentru ținute confortabile și fără efort

Rochiile casual sunt perfecte pentru evenimente de tip casual de seară, weekend-uri și chiar evenimente business casual. Codul vestimentar casual este identificat cu un stil confortabil și fără efort șic. Rochiile mini sau bodycon pot fi purtate alături de sandale sau teniși, la o cină, într-o seară fierbinte de vară. 

Rochiile tip cămașă sunt la modă și pot fi combinate cu o curea cool și o pereche de pantofi, cu toc mic, pentru a îmbunătăți aspectul. O rochie cămașă cu mânecă lungă este ideală pentru anotimpul răcoros și va arăta senzațional cu o jachetă din piele sau un palton. 

×