x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Sfaturi pentru parinti: 5 obiecte NECESARE pentru bebelus in primul an de viata

Sfaturi pentru parinti: 5 obiecte NECESARE pentru bebelus in primul an de viata

25 Mai 2018   •   15:14
Sfaturi pentru parinti: 5 obiecte NECESARE pentru bebelus in primul an de viata

Nu doar primele luni de dupa venirea pe lume a bebelusului va vor provoca sa faceti fata incercarilor neasteptate, ci intreg primul sau an de viata. In fiecare zi veti descoperi impreuna ceea ce presupune datoria de parinte si pentru ca nu exista reteta succesului, trebuie sa fiti pregatiti pentru orice.

In primul an de viata al copilului vostru este  nevoie sa faceti o echipa de nedespartit si sa va echipati cu tot ce este absolut necesar ca sa intampinati surprizele. Confortul si siguranta tuturor sunt importante, motiv pentru care, atunci cand concepeti camera copilului si intreaga locuinta, este recomandat sa va ganditi si la nevoile voastre pentru perioada urmatoare. Alegeti mobilier adaptabil, saltele de patut usor de curatat, corpuri de iluminat reglabile si concepeti un spatiu special de relaxare si odihna pentru voi, de asemenea.

Iata care sunt cele 5 obiecte ce nu trebuie sa va lipseasca in primul an de viata al copilului:

1. Patutul se numara printre primele achizitii pe care orice parinte le face dinainte de a-si intampina bebeblusul pe lume. Voi stiti, insa, ce model este potrivit pentru camera copilului vostru? Pentru primul an, alegeti un patut de copii cu accesorii, ca masuta de schimbat si sertarele pentru depozitare. Daca aveti planuri de calatorie sau de vizitat prieteni si rude, optati pentru un patut pliabil, practic si usor de depozitat oriunde.

2. Intrucat bebelusul este in continua crestere in primul sau an de viata, aveti nevoie de un carucior care sa fie compatibil cu corpul sau si trebuintele voastre. Scapati de orice fel de griji daca va orientati catre unul dintre modelele de carucioare pentru copii cu sistem transformabil. Practic, acest mecanism este util pentru primele luni de viata, cand bebelusul nu poate sta in sezut, se transforma apoi intr-un carucior inalt, datorita sistemului de reglare a spatarului. In plus, aceste modele includ scaunelul pentru masina ori scoica pentru transportarea facila a nou-nascutului. Faceti alegerea inteligenta la inceput de drum!


3. Pentru bai relaxante si linistite, aveti nevoie de o cadita adaptata perfect pentru bebelusi. Concepute cu sisteme de securizare a corpului in timpul baii, dar fiind confortabile si pentru voi, totodata, caditele de baie pentru bebelusi nu trebuie sa lipseasca din casa voastra in primele 12 luni de viata ale copilului. Suporturile pentru cadite disponibile acum pe piata va ofera posibilitatea de a transforma baia copilului intr-o placere pentru intreaga familie.

 

4. Aparatele audio-video de supraveghere sunt extrem de utile atunci cand bebelusul ramane singur in camera. Folosind un astfel de sistem, il puteti vedea si auzi  pe cel mic de oriunde v-ati afla in incinta casei. Acestea sunt utile chiar din primele saptamani de viata, atunci cand va doriti putin timp liber pentru voi.

5. Daca locuiti la casa si aveti o scara interioara, ce prezinta pericol pentru siguranta copilului, nu intarziati sa cumparati un grilaj de protectie. Acesta se monteaza la capatul treptelor, astfel incat copilul mergand de-a busilea, sa nu fie niciodata in pericol. Beneficiati de un sistem simplu de instalat, care va va scuti de griji in primul an de viata al copilului vostru.

Pregatiti camera si casa pentru intampinarea bebelusului. Urmand sfaturile din acest articol, va asigurati atat voua, cat si copilului, siguranta si confortul in cea mai importanta perioada: la inceputul vietii. 

×