x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Tendinta - In 2006, mai usor cu arta

Tendinta - In 2006, mai usor cu arta

de Florina Zainescu    |    28 Ian 2007   •   00:00
Tendinta  -  In 2006, mai usor cu arta

In 2006, oferta de obiecte de arta a scazut. Apropierea integrarii i-a facut pe multi sa nu-si mai scoata obiectele de arta la licitatie in speranta ca in 2007 vor veni strainii si vor da mai multi bani pe ele.

Oferta de obiecte de arta in scadere, cumparatori putini. Din fericire preturile de adjudecare si-au pastrat trendul crescator si au "umflat" cu vreo 15% valoarea totala a tranzactiilor comparativ cu 2005. Cam asa s-ar putea caracteriza, pe scurt, piata de arta din Romania in 2006.

"Nu este vorba de o epuizare de stoc. Sunt multi care inca mai detin obiecte de valoare, dar sunt oameni cu bani si-si permit sa le tina sa vada ce efect are integrarea Romaniei asupra pietei", a explicat Alexandru Ghildus, proprietarul Casei de licitatie Monavissa.

ASTEPTARE. El a precizat ca numarul mostenitorilor de piese de arta care din cauza vietii grele pe care o duceau "aprovizionau" casele de licitatii a scazut foarte mult. Au ramas negustorii si investitorii-iubitori de arta. Oameni cu bani care, in cautarea unui castig mai mare sau pentru bucuria sufletului, isi permit sa pastreze tablourile, icoanele sau argintaria de colectie timp indelungat.

"Integrarea ne-a pus mari probleme. Multi au ramas in expectativa sperand ca din 2007 vin strainii dornici sa cumpere arta romaneasca si vor ridica preturile. Insa eu ma indoiesc ca se va intampla asta", a declarat Ghildus.

Probabil europenii vor fi interesati de sticlaria si portelanurile ce poarta poansonul unor mari producatori straini, insa piata autohtona a fost secatuita de aceste obiecte, a adaugat Ghildus.
×
Subiecte în articol: artă high-life