x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Top 3 tipuri de costume de baie și cum îl alegi pe cel potrivit

Top 3 tipuri de costume de baie și cum îl alegi pe cel potrivit

24 Mai 2022   •   10:57
Top 3 tipuri de costume de baie și cum îl alegi pe cel potrivit
Sursa foto: pixabay.com

Vara aceasta, costumul de baie va fi piesa de rezistență a garderobei tale. După doi ani de concedii cu restricții și schimbări de la o zi la alta, în mod sigur, abia aștepți să te bucuri de o vacanță pe cinste. Fie că mergi la mare sau într-o altă destinație și vrei să te răsfeți la piscină ori la spa, ai nevoie să adaugi în bagajul de călătorie un costum potrivit siluetei tale.

În general, există costume de baie întregi sau în două piese. Primul este mai degrabă folosit de femeile care merg des la spa sau petrec ore în șir relaxându-se sub umbrelă, la o piscină. În cazul în care îți dorești și un bronz uniform și sănătos, respectând regulile de expunere la soare, vei avea nevoie de slip și sutien.

Costumul de baie în două piese

Costumul de baie în două piese rămâne cel mai popular pentru că permite un bronz pe o suprafață mai mare a corpului. Există o varietate de forme și culori, iar alegerea acestora va depinde strict de tine și de ceea ce îți dorești să porți. Poți opta pentru slip normal, tanga sau brazilian. În ceea ce privește sutienul, în funcție de nevoile tale, vei găsi cu burete de susținere sau cupă, care se leagă sau se prind în cleme, pentru o mai bună susținere.

Costumul de baie cu accesorii incluse

De asemenea, există costume de baie care au incluse și diverse accesorii, precum un pareo.

Costumul de baie întreg

Varianta de costum de baie întreg este potrivită atunci când ai o siluetă mai rubensiană sau pur și simplu nu te expui prea mult la soare, dar îți place în schimb să înoți foarte mult. Cel mai important, indiferent de tipul de costum de baie ales, este ca acesta să fie de calitate. Dar cum îl alegi pe cel potrivit pentru tine? Răspunsul este simplu: ținând cont întotdeauna de forma corpului tău.

Cum alegi costumul de baie în funcție de forma corpului

Forma corpului și silueta îți vor dicta tipul de costum de baie de care ai nevoie pentru a-ți pune în valoare atuurile și pentru a-ți ascunde, deopotrivă, micile defecte.

Costume de baie pentru silueta măr

Pentru silueta de tip măr, care nu are o talie definită, este nevoie de un costum de baie care să nu pună accent pe zona de mijloc a corpului. Un costum de baie întreg, într-o singură culoare, este potrivit. Însă, dacă vrei să mergi pe varianta de două piese, alege o variantă cu un slip cu talie înaltă, care să acopere zona abdomenului.

Costume pentru silueta pară

Silueta pară este definită de o zonă a șoldurilor lată și de un bust relativ mic, motiv pentru care sutienul costumului de baie are nevoie de ceva accesorii. Optează, așadar, pentru două piese, cu partea de sus care să aibă formă de cupe și de preferat push-up. 

Silueta dreptunghi

În ceea ce privește silueta dreptunghi, diferența o vor face imprimeurile. Astfel, optează pentru un slip cu diverse modele geometrice sau accesorii care să creeze impresia de talie îngustă. Forma sutienului poate fi de orice tip, în funcție de preferințele tale.

Siluetă clepsidra

La silueta clepsidră lucrurile sunt ceva mai simple, asta pentru că ea permite purtarea oricărui tip de costum de baie, talia fiind bine definită. Alege două piese și adaugă un pareo ca accesoriu, pe care să-l legi într-o parte.

 

Costumul de baie trebuie ales cu atenție, căci modelul trebuie să fie potrivit siluetei tale. Anul acesta se poartă culorile vii, neon, alături de diferite imprimeuri, florale sau geometrice. De asemenea, albul rămâne la mare modă, așa că după ce ai obținut un strat de bronz, mergi pe varianta unui costum all white. Nu uita de protecția solară și nici de regulile de expunere la soare!

×