x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Uită de complexe și alege costumul de baie potrivit formelor tale-Modele care îți complimentează silueta

Uită de complexe și alege costumul de baie potrivit formelor tale-Modele care îți complimentează silueta

19 Aug 2022   •   16:41
Uită de complexe și alege costumul de baie potrivit formelor tale-Modele care îți complimentează silueta

Fie te pregătești pentru vacanța de vară, fie ai nevoie de un costum de baie nou pentru piscină sau plajă, important e să găsești modelul care să te avantajeze. Fie că ai o siluetă cu forme, fie că ai o structură atletică, piața oferă o diversitate de costume de baie din care cu siguranță vei găsi unul care să îți mascheze micile imperfecțiuni și să îți pună în valoare calitățile.

Costume de baie inspirate pentru toate siluetele

Nu trebuie să ai un corp de revistă ca să poți păși cu mândrie pe plajă. Orice femeie este frumoasă, dacă știe să facă alegeri inspirate care să îți scoată la lumină atuurile și să îi ascundă elegant micile defecte.

 

  • Forma tip pară

 

Corpul tip pară este caracterizat de umerii înguști, coapse mari, fund bombat și bust mic. Dacă ești fericita posesoare a unei siluete împlinite, ai nevoie de un costum de baie care să echilibreze proporțiile și care să acopere partea inferioară. De exemplu, poți alege costume de baie din două piese cu bikini ajustabili și un sutien cu push-up. Poți alege și modelele cu prindere în jurul gâtului care dau impresia unor sâni mai împliniți decât în realitate. 

  • Silueta triunghi inversat

Femeile care au fost înzestrate cu umeri lați și sâni generoși au nevoie fie de un monokini cu cupe întărite, fie de un costum de baie cu sutien push-up sau care să se lege după gât, astfel încât să le ofere suport în această parte a corpului. O idee la fel de bună sunt și sutienele cu bretele reglabile și cu bandă mai lată la spate. Mărimea sutienului pentru plajă trebuie să fie aceeași cu cea a sutienului normal. 

 

  • Silueta androgină

 

Dacă te identifici cu acest ‘’tipar’’, atunci poți miza pe efectul pe care îl oferă sutienele în formă de triunghi sau modelele garnisite cu volane, ornamente și alte detalii care creează iluzia unor sâni mai mari. Dacă ai sânii mici, atunci poți purta sutiene fără bretele și astfel te vei bucura de un bronz perfect uniform. 

De asemenea, costumele de baie cu tăieturi în zona mijlocului scot în evidență talia. De asemenea, slipul înalt va crea efectul optic de picioare alungite și cel de rotunjime la nivelul fundului.

  • Forma atletică

Femeile care intră în acest tipar au o conformație slabă, cu forme foarte puțin proeminente și o alură ‘’dreaptă’’. Pentru o imagine mai clară asupra acestui tipar, poți arunca un ochi la fotografiile lui Cameron Diaz sau Jennifer Aniston.

Orientează-te către costume de baie cu volane, franjuri, ornamente sau imprimeuri îndrăznețe, care oferă iluzia unui corp cu forme, mărind vizual partea de bust și fundul.

De asemenea, potrivite pentru această siluetă sunt și monokini-urile sau costumele de baie dintr-o singură bucată, prevăzute cu decupaje în zona șoldurilor sau în alte locuri strategice.

 

  • Forma tip măr

 

Forma tip măr iese în evidență prin abdomen sau șolduri proeminente. Poți achiziționa costume de baie întregi, sau din trei piese cu design care îți ascund abdomenul. Poți lua în calcul și costumele de baie cu talie înaltă sau tankini care maschează colăceii inestetici.

  • Forma tip clepsidră

Silueta voluptoasă descrie femeia care are sânii mari, fundul proeminent și șolduri late. Femeile ce rezonează cu acest tipar au nevoie de un costum de baie care să le sublinieze frumos formele și care să le ofere susținere.

De exemplu, poți purta costume de baie asimetrice, costume de baie brazilian, dar și costume de baie cu talie înaltă, care îți vor evidenția întreaga linie a corpului.

În concluzie, dacă nu avem corpul perfect, atunci există costume de baie care ne complimentează atuurile, care camuflează subtil defectele și care ne fac să ne simțim mai încrezătoare în frumusețea noastră naturală.

×