x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Vestimentații chic pentru fiecare sezon – Ce ținute sunt la modă și cum poți ieși din anonimat

Vestimentații chic pentru fiecare sezon – Ce ținute sunt la modă și cum poți ieși din anonimat

17 Oct 2022   •   14:19
Vestimentații chic pentru fiecare sezon – Ce ținute sunt la modă și cum poți ieși din anonimat
Sursa foto: Pexels.com

Moda se reinventează cu fiecare sezon, iar piesele ce erau în tendințe cu câțiva ani în urmă, revin în atenția designerilor și implicit a consumatorilor. Există tipuri de ținute care, accesorizate corespunzător, pot crea o imagine impecabilă, iar în rândurile următoare poți descoperi câteva dintre acestea, care pot fi luate în calcul pentru fiecare sezon în parte.

 

 Inspirații pentru ținutele tale, în funcție de sezon

 

  • Rochiile cu imprimeuri florale, potrivite pentru toamnă

Trecerea blândă între sezoane, cu temperaturi acceptabile, permite o vestimentație ușoară și versatilă în același timp. Primele luni de toamnă oferă posibilitatea de a purta ținute ușoare, așa cum sunt rochiile lungi, înflorate sau cu imprimeuri minimaliste. 

O pereche de pantofi cu toc sau clasicii teniși pot asigura o vestimentație frumoasă și elegantă. De asemenea, poți adăuga și o geantă de umăr de damă casual, de la BarneyStore.ro, alegând mărimea și culorile potrivite activităților tale de zi cu zi.

 

  • Paltoanele cu linii drepte și revere mari, un must-have al sezonului rece

Chiar dacă temperaturile scăzute pot părea un impediment în alegerea unei vestimentații comode și elegante în același timp, în realitate, lucrurile pot fi destul de simple. De exemplu, dacă jobul tău presupune lucrul la birou, poți opta pentru o pereche de pantaloni cu croiala tip creion, o maletă, o pereche de botine și un palton elegant, în ton cu tendințele actuale. 

Nu doar că vei ieși din anonimat cu eleganța oferită de o asemenea ținută, dar te vei simți confortabil, chiar dacă termometrul se oprește la doar câteva grade pe timp de iarnă.

Designerii mizează pe materialele organice, textilele reciclate, culorile petrol sau verde închis și croielile ce amintesc de moda anilor 2000. Iar dacă mai ai prin garderobă o asemenea piesă, nu ar strica să o readuci la viață.

 

  • Gecile de piele tip biker, de nelipsit din garderoba feminină

Odată cu venirea primăverii, garderoba ar trebui ușor îmbunătățită. În locul paltoanelor din lână și a cizmelor până la genunchi ce ți-au ținut de cald în anotimpul rece, poți opta pentru o vestimentație mai lejeră, dacă și gradele din termometre ajută. Gecile din piele, cu croaiala tipică de biker continuă să fie la modă, se pot asorta cu mom jeans și un top din mohair, alături de o pereche de botine cu talpă joasă. 

Nu ar trebui să lipsească din peisaj eșarfa aranjată peste gât de două ori, pentru senzația de căldură pe care o oferă.

O asemenea ținută, chiar dacă este casual, poate fi adoptată la birou, dacă pretențiile vestimentare nu sunt prea mari.

 

  • Rochiile de tip sacou pot evidenția siluetele frumoase

 

Fără doar și poate, sezonul cald este cel mai iubit, cel puțin din punct de vedere vestimentar. Acesta permite ținute lejere, fără prea mari bătăi de cap și gata în doar câteva secunde. 

Rochiile cu croială de sacou, mulate pe corp, cu nasturi în față și o curea chic, la care poți purta o pereche de pantofi cu toc îți vor scoate armonios silueta în evidență și îți vor oferi confort și libertate de mișcare.

 

Așadar, cu puțină imaginație și atenție orientată către trendurile actuale, îți poți crea ținute elegante, la modă și gata să te scoată din anonimat, indiferent de activitățile pe care le ai în fiecare zi.

 

Sursă foto: Pexels.com

×