Chateau Petrus este un vin vechi de 30 de ani, un produs al zonei Pomerol, suprafata viticola de 30 de acri, care produce 4.000 de lazi cu vin.
|
Vechimea medie a viei este de 42-45 de ani. Varietatea strugurilor care intra in compozitia vinului Petrus este de 95% Merlot si 5% Cabernet Franc. Este cel mai concentrat, bogat in aroma si unic vin rosu de Bordeaux. Are o putere, intensitate si bogatie echilibrate perfect cu aromele patrunzatoare de dude coapte, coacaze negre si lemn aromat de vanilie, care il diferentiaza fara urma de echivoc de toate vinurile fine de Bordeaux. Fermentat in vase de ciment, vinul este invechit in exclusivitate in butoaie noi de stejar, timp de 22-28 de luni. Este limpezit cu 5 albusuri de ou pe fiecare butoi. Nu este niciodata filtrat, din teama de a nu se pierde catusi de putin din consistenta. Se recomanda pentru mancarurile din carne de vita, miel, vitel sau vanat. Vinul Petrus se gaseste in magazinul Vices&More (Plaza Romania), care detine o gama foarte vasta de vinuri, 360 la numar, din 11 tari. Preturile acestora variaza intre 99.000 de lei si 99 milioane de lei, in functie de anul productiei, tara din care provin si, nu in ultimul rand, de calitate.
Citește pe Antena3.ro