x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby 10 lucruri pe care le poți face la interior în această iarnă

10 lucruri pe care le poți face la interior în această iarnă

11 Dec 2023   •   16:19
10 lucruri pe care le poți face la interior în această iarnă

Statistic, iarna este anotimpul în care petrecem cel mai mult timp în casă. Când se face noapte înaintea de ora 17 și afară sunt zero grade, sau mai frig, foarte puțini au dispoziție pentru o activitate în aer liber.

Pentru cine preferă să rămână la căldură, există multe lucruri care pot fi făcute în interior. Iată 10 idei recomandate pentru această iarnă:

Gătește rețete de sezon

Iarna are aromele ei, pe aleile târgurilor și în bucătărie. Încălzește cuptorul și intră în atmosfera de sărbătoare cu fursecuri în formă de brad sau de steluțe, perfecte alături de un ceai cald, sau de un pahar de vin fiert. Dacă nu ai copt niciodată cozonac, poate că în această iarnă este momentul potrivit.

Scrie un blog

Timpul liber poate fi folosit pentru exprimarea gândurilor fie într-un jurnal personal, fie către un public larg, prin intermediul unui blog. Acesta este un instrument online gratuit pe care îl poți folosi pentru a scrie despre pasiunile tale sau despre evenimente de interes. Poate că vei avea parte de feedback din partea cititorilor și, treptat, vei putea forma o adevărată comunitate.

Pictează

Pictura este o altă formă de exprimare a personalității. Dacă ceri unui grup de oameni să picteze o vază cu flori, fiecare o va reprezenta într-un mod diferit. În plus, este relaxant să îți dai frâu liber creativității. Poți picta peisaje de iarnă, în ton cu vremea de afară, sau poți „invoca” venirea cât mai rapidă a timpului cald prin conturarea unui decor cu mare, plajă, palmieri și soare dogoritor.

Călătorește virtual

Datorită internetului, ne putem „teleporta” în aproape orice loc de pe glob. Nu depinzi de niciun mijloc de transport ca să ajungi pe străzile Barcelonei și să ai o perspectivă de 360 de grade asupra clădirilor cu arhitecturi deosebite. Sau poate că vrei să te plimbi printre zgârie norii din New York, sau vrei să admiri impunătoarea construcție Burj Khalifa din mai multe unghiuri, de pe plaja din Dubai. Totul este posibil.

Citește

Cititul este una dintre activitățile potrivite în orice anotimp. Stimulează activitatea cerebrală, reduce stresul, îmbunătățește vocabularul, mărește capacitatea de concentrare și, în cazul multora, ajută la insomnie. Folosește-te de timpul liber din vacanța de iarnă pentru a-ți dezvolta personalitatea prin intermediul cărților.

Relaxează-te pe internet

În cazul în care vrei adrenalină, ai posibilitatea să joci jocuri pe internet, contra calculatorului sau contra unor oponenți reali conectați pe același server. Unele site-uri au și oferte de care poți beneficia prin introducerea unor coduri indicate, precum cod bonus Winmasters. Jocurile online sunt doar la câteva click-uri distanță, fiind disponibile la orice oră, indiferent că afară este ger sau viscol.

Fă planuri financiare

Poate că în restul anului nu ai timp să te gândești serios la viitorul tău. O idee bună este să pui pe hârtie toate veniturile și cheltuielile previzionate pentru următoarele luni. În felul acesta, poate că vei depista cheltuieli la care poți renunța și vei reuși să economisești niște bani pe care să îi investești sau să îi folosești pentru vacanța de vară.

Urmărește filme documentare

Cunoașterea lumii este o formă de dezvoltare personală. Profită de beneficiile televiziunii prin cablu sau al platformelor de streaming și caută filme documentare despre domeniile care te interesează. Ești pasionat de OZN-uri? Îți recomandăm seria „Extratereștrii antici”. Sau poți cunoaște locuri de pe Pământ despre care nici nu ai auzit, sau curiozități din lumea animalelor.

Revizuiește-ți garderoba

Anii trec, iar garderoba este completată periodic, pentru că moda se schimbă mereu. Între timp, hainele mai vechi rămân în spate pe rafturile din șifonier. Cu siguranță că ai elemente vestimentare de care ai uitat total. Iarna, dă toate lucrurile afară din dressing și ia-le la mână. Donează ce crezi că nu vei mai îmbrăca niciodată.

Urmează un curs online

Omul cât trăiește învață. Mai nou, învață online. Pe internet găsești cursuri despre orice te-ar interesa, de la croșetat până la construirea dronelor. Ai ocazia să te perfecționezi în domeniul tău de activitate sau să explorezi noi preocupări. Multe cursuri sunt gratuite, iar altele au prețuri modice și îți oferă posibilitatea să te reprofilezi, dacă actualul job nu mai este pe placul tău.

×