x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Cei mai prietenoși câini în 2022.  Pașnici, iubitori și răbdători cu copiii  

Cei mai prietenoși câini în 2022.  Pașnici, iubitori și răbdători cu copiii  

de Andreea Tiron    |    04 Dec 2022   •   15:40
Cei mai prietenoși câini în 2022.  Pașnici, iubitori și răbdători cu copiii  
Sursa foto: Hepta

Dacă aveți în plan să mai adăugați un membru familiei voastre, atunci cu siguranță veți fi interest să descoperiți rasele care sunt cel mai puțin predispuse să muște.

Potrivit scotsman.com, cifrele Kennel Club arată că numărul persoanelor care caută pui a crescut de la începutul pandemiei globale. Dar, cu 221 de rase diferite de câini, sunt multe lucruri pe care trebuie să le luați în calcul atunci când faceți alegerea.

Există chiar și o carte de specialitate, scrisă de psihologul Stanley Coren, „Inteligența câinilor”, care clasifică rasele după instincte, supunere și capacitatea de adaptare, scrie David Hepburn.

Diferitele rase de câini tind, de asemenea, să aibă personalități foarte diferite – unele dintre ele fiind, evident, mai predispuse să muște.

Desigur, orice câine este capabil să muște, însă în timp ce majoritatea câinilor de orice rasă este puțin probabil să provoace daune serioase dacă nu sunt provocați, există și anumite rase care sunt ceva mai agresive decât altele.

Iată cele 10 rase de câini blânzi și lipsiți de agresivitate:

1. Bulldog francez

Bulldogul francez, în general, nu are niciun pic de agresivitate și chiar dacă ocazional poate fi puțin  mai încăpățânat, este foarte puțin probabil să muște.

2. Labrador Retriever

Bețișoarele sunt singurele care au motive să se teamă de dinții Labradorului Retriever. Renumit pentru natura lor prietenoasă și iubitoare, este extrem de neobișnuit ca un laborator să muște - unul dintre multele motive pentru care sunt cea mai populară rasă de câini din lume.

3. Boxer

Cunoscut ca fiind foarte bun cu și pentru copii, Boxerul este una dintre cele mai răbdătoare rase de câini - ceea ce înseamnă că este foarte puțin probabil să capseze.

4. Cavalier King Charles Spaniel

Când vine vorba de Cavalier King Charles Spaniel, principala motivație este dorința supremă de a-și mulțumi proprietarii. Chiar dacă unul dintre acești câini frumoși are o criză de nervi, atunci când își dă seama că i-a nemulțumit pe stăpânii săi, este puțin probabil să o facă din nou.

5. Golden Retriever

Ceea ce este adevărat pentru Labrador Retriever tinde să fie și pentru vărul său apropiat, Golden Retriever - inclusiv riscul foarte scăzut de a mușca. O ronțăială afectuoasă este cel mai mare rău la care puteți să vă așteptați de la această rasă iubitoare și sociabilă.

6. Terranova

Există un motiv întemeiat pentru care enorma rasă Newfoundland este cunoscută drept „câinele dădacă”. Pot părea intimidanți, dar sunt incredibil de blânzi, în special cu copiii, și singura problemă pe care ar trebui să o ai este să-i împiedici să lingă cu afecțiune străinii.

7. Whippet

Studiile asupra agresivității anumitor rase de câini constată că Whippet este unul dintre cei mai pasivi căței - și unul dintre cei mai leneși. Ei trebuie să fie antrenați energic măcar o dată pe zi, în caz contrar fiind puțin probabil să se deranjeze să-și ridice capul de pe pernă.

8. Ciobănescul de Berna

Un alt uriaș blând, ciobănescul de Berna este o rasă inteligentă, dornică să-și mulțumească stăpânii - ceea ce înseamnă că este simplu să-i dresezi și să-i dezveți de orice obicei care presupune ronțăit.

9. Bulldog

Bulldogul poate avea un aspect morocănos cu acea față adorabilă și ridată, dar un amestec de blândețe și lene generală înseamnă că este un câine al cărui lătrat este mai rău decât mușcătura - și nici măcar nu latră foarte mult.

10. Beagle

Beagle-ul este un exemplu clasic de rasă de câini care nu este neapărat cea mai ascultătoare, dar este puțin probabil să muște. Acești câini agitați pot fi un coșmar de dresat, adesea încearcă să scape și pot intra în numeroase încurcături. Cu toate acestea, au o lipsă totală de răutate, ceea ce înseamnă că perechea ta de pantofi preferată este expusă unui risc mai mare decât orice persoană pe care o întâlnesc.

 

×
Subiecte în articol: rase caini caini blanzi