x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Cum se curăţă genţile murdare?

Cum se curăţă genţile murdare?

06 Dec 2018   •   18:30
Cum se curăţă genţile murdare?

Genţile şi poşetele se murdăresc destul de repede, atât la interior, cât și la exterior. Dacă îţi doreşti ca acestea să arate impecabil o perioadă mai lungă de timp, trebuie să ţii cont de următoarele sfaturi.

Pentru cele care au pete ușoare, puteți aplica o soluție de curățare pe bază de alcool pe un tampon de bumbac. Freacă bine geanta cu el și asigura-te că insiști la părtile metalice. Dacă te confrunți cu urme de pix sau marker, folosește o soluție din oțet și alcool.  Petele de ulei pot fi îndepărtate foarte ușor cu un amestec de bicarbonat de sodiu și amidon. Se aplică pe pată și se lasă să acționeze până când se absoarbe tot uleiul.

Contează şi materialul din care este confecționată. Dacă geanta din piele se udă, las-o să se usuce la temperatura camerei. Nu încerca s-o usuci în alt mod. Dacă ai o geantă din piele întoarsă, poți tampona ușor cu un prosop fin.

Pentru pete mai greu de scos mergeți la o curățătorie profesională. Curățătoria chimică nu va face decât să usuce pielea, care astfel se va crapă și își va pierde aspectul luxos. Curăţătoriile specializate în piele folosesc produse speciale și au experiență în domeniu, așa că puteți avea încredere în ele.  În cazul pielii întoarse, tamponati-o ușor cu un prosop fin pentru a-i redă aspectul poros. Încearcă să nu dai din greșeală cu fixativ sau parfum peste geanta din piele. Nu ţineţi obiecte grele în geantă mult timp.

Cum le depozitezi

Dacă treci de la un sezon la altul și trebuie să schimbi gențile ai mare grijă cum le pui la păstrat pe acelea de care nu vei avea nevoi pe parcursul celor câtorva luni. Nu e bine  să stea expuse la soare, lumină, caldură, praf, ploaie, umezeală etc. Cel mai bine e să le găsești un loc special în dulapul tău, dar nu le îndoi și nu le îndesa una în alta. Pune în fiecare geanta ghemotoace de hârtie, pentru a le păstra forma intacta și a absorbi eventuala umiditate.

 

Indiferent că este din piele sau nu, geanta trebuie curățată și în interior, pentru că acolo se adună cel mai mult praful și microbii. Golește geanta, întoarce-o pe dos, scutur-o și periaz-o cu o perie de haine.

×