Vizitatorii Castelului Bran au ocazia ca până la sfârşitul lunii aprilie să admire o serie de jucării vechi, adevărate bijuterii ale genului, care ne aruncă în timp, la începutul anilor 1900.
Proprietarii acestora, Ramona şi Marian Spătariu, colecţionează jucării vechi încă din copilărie, majoritatea dintre ele provenind din zona Braşovului sau din sudul ţării. Cea mai veche jucărie expusă la Castelul Bran este o figurină care are mai bine de o sută de ani şi reprezintă un copil care cântă la vioară. Trasă cu o cheiţă, jucăria începe să se mişte imitând mişcările violonistului, uimind prin faptul că, deşi a fost fabricată în jurul anului 1880, încă mai funcţionează. Printre obiectele expuse se numără machete de maşini nemţeşti de la 1920, foarte valoroase, căluţi din lemn, păpuşi, ursuleţi, balansoare şi scaune pentru copii. Puteţi admira şi o tricicletă veche de 80 de ani, un model pe care l-a avut şi Relege Mihai în copilărie. Apreciate sunt şi căruciorul pentru gemeni, confecţionat din lemn şi piele, dar şi o oliţă din perioada interbelică. Colecţionarul Marian Spătariu, care se ocupă de antichităţi, se declară, cu această ocazie, un copil bătrân, îndrăgostit iremediabil de copilărie. Colecţia a adunat-o cu trudă, fiind rezultatul multor ani de căutări prin târguri, talciocuri, expoziţii, poduri şi casele rudelor. De aceea, jucăriile le expune pentru a se bucura cât mai multă lume de ele, dar nu sunt de vânzare.
Expoziţia de jucării vechi de la Castelul Bran este accesibilă oricui vizitează Castelul Bran, preţul biletelor fiind: 35 lei pentru adulţi, 25 pentru seniori, 20 lei pentru studenţi şi 7 lei pentru copii.