x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby "Florii de gheaţă” pe Valea Prahovei!

"Florii de gheaţă” pe Valea Prahovei!

de Sorin Anghel    |    17 Apr 2011   •   13:53
"Florii de gheaţă” pe Valea Prahovei!

Gata! SUA este "pepsi”! România este acum ţara tuturor posibilităţilor. Pot depune mărturie în acest sens toţi iubitorii sporturilor de iarnă care de ieri schiază pe pârtiile de la noi din ţară.

Dacă şoferii şi agricultorii s-au luat cu mâinile de cap, transportatorii pe cablu şi-au frecat mâinile de bucurie când au văzut că iarna s-a întors chiar şI pentru un week-end. În staţiunile de pe Valea Prahovei s-a schiat mai bine ca în decembrie sau în ianuarie. Când vezi pozele din Poiana Braşov s-au admiri imaginile live transmise de www.jurnalul.ro de pe pârtiile din Masivul Postăvaru îţi vine să rupi calendarul din perete! Dincolo de jumătatea lui aprilie nu s-a mai schiat de foarte mult timp în staţiunea braşoveană.

Multă lume s-a înghesuit sâmbătă şi duminică la Azuga şi Sinaia, căci staţiunea Buşteni este catalogată drept una a "pantofarilor”. Pe lângă schiori sau amatori de snowboard, iarna a atras şi destui "gură-cască”. Curioşi să se întâlnească cu viscolul, aceştia au urcat în Munţii Baiului, dar au făcut imediat cale întoarsă când au dat peste o iarnă aspră în vârful pârtiei Sorica. De altfel, aceasta a fost singura pista deschisă în staţiunea prahoveană.

În Poiana Braşov, toată lumea a venit să se bucure de "powder”. Şi s-a bucurat cum n-a făcut-o iarna asta niciodată. În partea superioară a domeniului schiabil, stratul de zăpadă atingea în unele locuri şi 80 de centimetri grosime. Mai jos de Platoul Ruia s-a schiat cu mare atenţie pentru că pietrele puneau în pericol talpa schiurilor. Numărul turiştilor care au înnoptat în staţiunea braşoveană a fost însă destul de mic. Schiorii care au venit în Masivul Postăvaru au fost fie localnici, fie veniţi de la maxim 200 de kilometri, astfel că aseară au preferat să se întoarcă acasă.

Ninsori puternice s-au înregistrat şi pe Valea Jiului, în Parîng, dar şi în Banat, pe Muntele Semenic. Din păcate, administratorii instalaţiilor de transport pe cablu nu se aşteptau la atât de multă zăpadă în această perioadă şi nu au pus utilijale în funcţiune. Din păcate, începând de ieri vremea a început să se încălzească, astfel că în zilele ce urmează stratul de zăpadă de pe pârtii va dispărea rapid, astfel că de Paşte nu se va mai putea schia. Săptămâna aceasta va fi marcată de o vreme frumoasă la începutul perioadei. Joi şi vineri vor fi maxime în jurul valorii de 20 de grade Celsius. Pentru ziua de sâmbătă sunt prognozate ninsori. În prima zi de Paşte cerul va fi variabil în aproape toată ţara.

×