Cauți să afli cine ești cu adevărat, care sunt dorințele tale ascunse, care este scopul tău și cât de departe ești în stare să mergi pentru îndeplinirea lui? Mersul pe cărbuni aprinși (firewalking)este o experiență ce ar putea să-ți ofere câteva răspunsuri.
Mersul cu picioarele goale pe cărbuni aprinși nu mai este considerat demult o experiență ce ține de paranormal, fiind folosit adesea de companii la sesiunile de team building și în atelierele de dezvoltare personală ca exerciţiu de consolidare a încrederii în sine. Practica există de mii de ani, în toate culturile, în Hawaii și în religiile budiste, dar și aproape de România, în Bulgaria, ca o componentă a dansului nestinarilor, având semnificația mistică de depășire a unor limite.
În România, aproximativ 5.000 de persoane au experimentat mersul pe cărbuni aprinși. În prezent, atelierele în care înveți să practici acest exerciuțiu extrem se țin în natură, unde există posibilitatea de a face o potecă de jar. Cu ce te îmbogățește o asemenea experiență? Te ajută să-ți depășești barierele mentale, iar o pregătire a minții corect consolidată surmontează orice obstacol de ordin material. O astfel de experiență îți conferă o stare pe care o poți accesa în momentele dificile, cu condiția să o fi trăit la un moment dat.
Motivare și tehnici de respirație
Totul începe cu o pregătire prealabilă de 3-4 ore , în care ești antrenat să te concentrezi pentru a-ți depăși starea de frică. Nu este nici spectacol și nici probă de curaj. „Este o experiență pe care o înțelegi, doardacă o trăiești”, spune Bruno Medicina, trainer și coach în domeniul dezvoltării personale. Înainte de a trece prin foc participanții repetă o mantră: „Pot să fac, vreau să fac, fac”. Participanții intră într-o transă ușoară, atingând starea de spirit adecvată prin tehnici de respirație și motivare. Mesajul transmis subconștientului lor de trainer este că pot reuşi chiar dacă pare imposibil. „După trei sau patru ore de antrenament poți să calci pe cărbuni încinși. Este nevoie ca oamenii să fie convinși că o pot face, pentru că altfel nu reușesc. Trebuie convingere şi viteză. Timpul de contact cu acei cărbuni încinși este limitat. Cărbunii nu sunt buni conducători de căldură și dacă te oprești te poţi arde, dar dacă acel om trece cu pași grăbiți, nu există niciun risc. Conștientul simte, vede valul de căldură și omul crede că nu o poate face. De aceea este nevoie de pregătire”, explică Bruno Medicina.
Cum depășești frica de foc
.........................
Citește mai departe în REVISTA FELICIA
Alte articole din Revista Felicia
Ce trebuie să faci dacă te înțeapă o albină sau viespe
5 lucruri INCREDIBILE care se întâmplă LA PRAGUL DINTRE VIAȚĂ ȘI MOARTE
AFRODIZIAC, anticancerigen, bun în CURA DE SLĂBIRE - află cele 10 virtuți ale GHIMBIRULUI și 4 rețete VINDECĂTOARE