x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Sport în doi

Sport în doi

de Oana Portase    |    17 Iun 2016   •   18:05
Sport în doi

De multe ori nu mergi la sală pentru că preferi să stai cu el acasă, să vă uitați la un film? Nu mai tragi de gantere pentru că iubita ți-a gătit ceva bun și preferi să petreci timpul cu ea? Avem tendința să renunțăm la multe lucruri pentru persoana iubită, dar în același timp nu trebuie să ne neglijăm sănătatea și chiar aspectul fizic. Antrenamentele în doi pot fi hot și distractive. Unii antrenori de fitness susțin că vom fi chiar mai motivați să facem sport și vom slăbi mai mult dacă avem alături de noi un partener care să ne susțină. Te antrenezi cu iubitul sau iubita și arzi de două ori mai multe calorii. Partea bună este că antrenamentele le puteți face și acasă, însă aveți de unde alege și dacă vreți să ieșiți din casă. Preferatele cuplurilor rămân bicicletele și rolele, dar de ce să nu încercați și ceva inedit.

Maria Linda, prezentatoarea emisiunii „Numai de Bine”, ne propune câteva sporturi distractive pentru cupluri. „Dacă partenerul/partenera nu are o conditie fizică foarte bună, puteți opta pentru HotPot Yoga. Totul se desfășoară într-un studio gonflabil încălzit la 37 de grade Celsius, un lucru benefic și pentru cei care vor să slăbească, pentru că se pot arde până la 700 de calorii. Evident, pentru asta trebuie ca exercițiile să fie executate corect. Studioul are lumină specială, muzică și aromaterapie. Nu vă aşteptaţi la experienţe mistice pentru că hotpod yoga este un nou concept, extrem de distractiv, dar cu un puternic impact fizic şi mental”, explică Maria Linda.

Transformă-ți iubita într-o luptătoare

Boxul este considerat un sport dur, un sport dominat de bărbați, care poate nu are ce căuta în viața unui cuplu, dar nu este chiar așa. Multe actrițe cunoscute au optat pentru box pentru a se menține în formă. Prin box se ard multe calorii, iar corpul se tonifiază frumos. Boxul nu te face mai agresiv, ci te eliberează de stres, câștigi încredere în tine; boxul îți crește capacitatea respiratorie și mobilitatea. Nu trebuie să vă bateți pentru a practica boxul, există metode simple și eficiente de a vă antrena. În primul rând, luați exemplul lui Rocky. Săriți coarda, urcați cât mai multe scări, loviți un adversar imaginar etc. Apoi treceți la treabă: tu cu mănuși de box, el cu palmare. După doar câteva directe sau croșee, o să transpirați mai ceva ca la saună. Puteți face cu schimbul, însă partenerul va trebui să fie ceva mai blând în lovituri. Dacă vă place mult acest sport, puteți investi și într-un sac de box.

ECHIPAMENT BOX

Mănuși de la 60 de lei

Palmare aprox. 100 de lei

Sac de box aprox. 150 de lei

 

Invită-ți iubitul la Squash

 

“Un alt sport în doi extrem de distractiv și competitv în același timp este squash-ul, desemnat drept cel mai sănătos sport, în urma unei cercetări realizate de către prestigioasa publicație americană Forbes. O jumătate de oră pe terenul de squash vă oferă un antrenament cardio-respirator impresionant. Se joacă la perete, în viteză, cu strategie, inventivitate şi multă, foarte multă mişcare. La prima vedere, crezi că e uşor. Mingea lovită de adversar vine din perete, iar tu trebuie să o dai înapoi de acelaşi perete. Pare, ușor, dar nu e. E un sport complex, solicitant în care trebuie să fii mereu pe fază, să anticipezi mişcările partenerului”, ne mai spune Maria Linda.

 

Dans, dans, dans

Dansul înseamnă și calorii arse, mai ales dacă alegeți un dans mai modern. Puteți să vă înscrieți împreună la o sală de salsa, tango sau break-dance. Dacă nu vreți să mergeți la sală și preferați să vă transformați living-ul în ring de dans, Internetul este plin de tutoriale care vă ajută pas cu pas să învățați mișcări noi. Un antrenament de dans extrem de cunoscut peste Ocean este cel conceput de antrenorul de fitness Shaun T și se numește “Cize”. Cize este un antrenament care combină fitness-ul cu dansul și este foarte distractiv. O să vă încurcați în pași, o să râdeți mult și o să ardeți calorii. Și dacă vă țineți de treabă, o să vă impresionați prietenii atunci când ieșiți în club.

Fluturași în stomac și în aer

 

Dacă tot a venit vara, puteți ieși în parc la un badminton. “Deși pare greu de crezut, badmintonul este unul dintre cele mai complexe și benefice sporturi. Este foarte dinamic, solicită la un nivel foarte intens întreaga musculatură. În plus, trebuie să ai capacitate şi concentrare pentru a lua decizii foarte repede, ceea ce stimulează procesul de gândire. Marele avantaj al badmintonului este că arde caloriile într-un timp foarte scurt, de trei ori mai rapid decât la multe alte sporturi”, explică Maria Linda.

 

ECHIPAMENT BADMINTON

O rachetă aprox. 15 de lei

Set două rachete și fluturași 30 de lei

Fluturași 2 lei/bucata

Fileu badminton aprox. 90 de lei

 

Înotați împreună

 

Marea și ștrandurile sunt pentru bălăceală și bronz, dar puteți să vă sculptați corpul înotând alături de partener la un bazin semiolimpic. Este un sport destul de solicitant, care pune în mișcare toți mușchii și vă întărește plămânii. Înotul poate fi destul de obositor pentru cei care nu fac mult sport, însă având alături un partener de întrecere, vă poate crește motivația și rezistența. Înotul vă ajută cu problemele legate de circulație sau de coloană. Acest sport reduce riscul bolilor cardiovasculare, întărește ligamentele articulare, prevenind posibilele leziuni, dezvoltă flexibilitatea și îmbunătățește postura corporală. După niște întreceri serioase în bazin, vă puteți relaxa alături de persoana iubită la saună.

Fă-i pe plac și sari

Kangoo Jumps sau Zumba sunt activităţi preferate în special de femei, dar nu ar strica să vă distraţi amândoi la astfel de cursuri. La Kangoo Jumps săriţi ca în copilărie cu ajutorul ghetelor speciale cât puteţi de sus şi tot mai sus. O pereche de ghete de Kangoo Jumps cântăreşte aproximativ trei kilograme, aşa că muşchii sunt lucraţi mai intens. Exerciţiile ajută la definirea abdomenului şi la arderea grăsimilor, iar braţele sunt lucrate şi cu ajutorul unor greutăţi de aproximativ un kilogram. Antrenamentul Kangoo Jumps ajută foarte mult şi în cazul durerilor de spate, pentrucă încurajează o poziţie adecvată pentru a păstra echilibrul şi coordonarea în timpul efectuării exerciţiilor.  La Kngoo Jumps n-ar trebui să meargă cei care suferă de spondiloză cervicală. Sunt recomandate aproximativ trei şedinţe de Kangoo Jumps pe săptămână pentru rezultatele dorite. Dacă nu vreţi să mergeţi la sală şi vreţi să săriţi la voi în casă sau în curte, atunci vă puteţi comanda on-line o pereche de ghete speciale pentru Kangoo Jumps, însă preţul acestora este destul de piperat. O pereche de ghete depăşeşte 900 de lei. Cel mai indicat ar fi totuşi să vă lăsaţi pe mâna instructorilor pentru a evita accidentările.

Zumba în doi

Zumba face furori în lume de ani de zile. Este un antrenament care combină exerciţiile fitness, aerobicul cu mişcări de dans latino, de la salsa, la merengue, dar şi de dans internaţional cum ar fi country, folk sau rock. Zumba îţi antrenează tot corpul, dar te ajută să te eliberezi şi de stres şi de energiile negative. În doar o oră de Zumba, puteţi pierde de la 300 de calorii până la 1000 de calorii. Antrenamentul ajută la tonifierea şi sculptarea corpului, la întărirea muşchiului inimii şi la pierderea kilogramelor nedorite, toate în acelaşi timp. Zumba alături de partener va fi cu siguranţă o experienţă distractivă şi vă va motiva să slăbiţi mai mult. Fiecare oră de Zumba este de fapt ca o mare petrecere, pentru că toată lumea dansează şi râde.

×