x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Jurnalul TV Chefi la cuțite, lider de audiență. Florin Dumitrescu a dat cuțitul de aur. Diseară, Irina Fodor pune-n joc a treia bombă

Chefi la cuțite, lider de audiență. Florin Dumitrescu a dat cuțitul de aur. Diseară, Irina Fodor pune-n joc a treia bombă

de Redacția Jurnalul    |    18 Sep 2023   •   17:45
Chefi la cuțite, lider de audiență. Florin Dumitrescu a dat cuțitul de aur. Diseară, Irina Fodor pune-n joc a treia bombă

Cea de-a zecea ediție Chefi la cuțite a adus victoria lui Chef Cătălin Scărlătescu la amuletă, după o întrecere jurizată de Andreea Raicu, iar seara a culminat cu povestea lui Janni Alexandridis, concurentul care a obținut cuțitul de aur din partea lui Florin Dumitrescu. În această seară, urmează o premieră în arena amuletei: a treia bombă care complică lupta juraților!

Difuzată aseară în intervalul 20:00 – 23:30, ediția de aseară Chefi la cuțite a fost lider de piață pe targeturile urban și național. Astfel, pe segmentul de public urban, Chefi la cuțite a înregistrat pe întregul interval orar 7.2 puncte de rating și 19.8% cotă de piață, în timp ce postul de pe locul secund a obținut 6.1 puncte de rating cu 16.7% cotă de piață. Și la nivel național, show-ul culinar Chefi la cuțite s-a situat pe primul loc, înregistrând 6.6 puncte de rating și 18.9% cotă de piață, în timp ce ocupantul locului 2 a obținut 6.5 puncte de rating și 18.5% cotă de piață. În minutul de aur 21:44, emisiunea Chefi la cuțite a fost urmărită de aproape 1,5 milioane de telespectatori.

Premieră în istoria Chefi la cuțite: Irina pune-n joc a treia bombă

Lupta pentru amuletă i-a pus pe Chefi față-n față cu o probă specială: Irina Fodor le-a cerut să gătească fără gluten, proba fiind inspirată de dieta degustătoarei Andreea Raicu. ”Nu mănânc gluten, nu mănânc lactate, nici zahăr, nici prăjeli”, a declarat Andreea, care a savurat din plin preparatele juraților, preferând farfuria creată de Chef Scărlătescu, cel căruia i-a înmânat amuleta.

De partea cealaltă, vizita lui Ilie Dumitrescu i-a impresionat pe Chefi, fostul sportiv cucerindu-i pe jurați cu un preparat apreciat de el în Grecia: biban în sos mediteranean. ”A fost o experiență unică pentru mine, am gătit pentru prima dată în fața camerelor de luat vederi”, a spus Ilie Dumitrescu, iar Chefii i-au răspuns cu un verdict la înălțime: nu doar cuțitul de argint al prieteniei, ci și cele 3 cuțite pentru farfuria lui reușită.

Ringul preselecțiilor a mai adus aseară un verdict cu greutate: Janni Alexandridis a câștigat cuțitul de aur din partea lui Florin Dumitrescu. Născut în Germania, cu o mamă româncă și un tată grec, Janni are, la doar 23 de ani, o carieră impresionantă de Chef. Pasiunea pentru gătit și-a dezvoltat-o încă din copilărie, în bucătăria de acasă, din Nuremberg, dar și în restaurantul familiei. Ulterior, Janni a ajuns să lucreze în restaurante cu stele Michelin din Berlin și o stațiune montană din Elveția, participarea sa la show-ul culinar ”The Taste” din Germania, la care s-a situat pe locul 4, propulsându-l remarcabil în carieră. După show, și-a deschis o firmă de private cooking care i-a adus ocazii profesionale uluitoare. ”Am gătit pentru Usain Bolt în New York, pentru Selena Gomez, pentru fotbalistul Thomas Müller și campionul de Formula 1 Lewis Hamilton. Pentru mine toate aceste experiențe au fost incredibile”, a povestit Janni, care a gătit pentru Chefi tataki de ton cu maioneză cu chilli și crumble de panko cu semințe de susan.

 

Preparatul, asezonat cu CV-ul său remarcabil, a fost răsplătit cu cuțitul de aur de către Florin Dumitrescu. ”I-am dat cuțitul de aur tocmai pentru că mi-a oferit siguranța că poate. Este capabil și se poate descurca în situațiile de criză de la probele individuale, având experiența celuialt show de televiziune din Germania”, a declarat Chef Dumitrescu. ”O să fie foarte greu. Dar eu vreau să câștig, întotdeauna am pornit cu acest gând în viață. Muncesc în fiecare zi pentru asta. Sunt tânăr, dar știu foarte bine ce vreau”, a punctat Janni.

În această seară, lupta pentru amuletă le aduce Chefilor surpriza sezonului 12: încă o bombă! Este pentru prima dată în istoria show-ului culinar când sunt trei bombe cu mai multe amulete puse în joc în același sezon, ceea ce anunță o etapă crâncenă a battle-urilor între echipe. Cel de-al patrulea competitor invitat este Raluca Todea, finalistă a sezonului 10. ”Sunt foarte bucuroasă că sunt aici. Mă simt măgulită să gătesc alături de Chefi, să fiu într-o competiție cu ei. Mi-e un pic frică de ei, pentru că știu că au mult mai multă experiență decât mine, dar chiar voi lupta până la capăt”, a declarat Raluca. Întrecerea va fi jurizată de prezentatorul Observator 12, Valentin Butnaru. ”N-am mâncat înainte de a veni la degustare, pentru a mă bucura din plin de experiență. Eu nu prea mănânc mult în general, deși știu că nu se vede. Oricum nu prea pot mânca mult, de-asta îmi și place ideea de a fi degustător”, a dezvăluit cu umor Valentin. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×