x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Jurnalul TV Concurenții Chefi la cuțite se luptă din sezonul 14 pentru un premiu și mai valoros: 30.000 de euro plus un stagiu la restaurantul Retroscena, cu o stea Michelin

Concurenții Chefi la cuțite se luptă din sezonul 14 pentru un premiu și mai valoros: 30.000 de euro plus un stagiu la restaurantul Retroscena, cu o stea Michelin

de Redacția Jurnalul    |    06 Aug 2024   •   19:03
Concurenții Chefi la cuțite se luptă din sezonul 14 pentru un premiu și mai valoros: 30.000 de euro plus un stagiu la restaurantul Retroscena, cu o stea Michelin

Sezonul 14 Chefi la cuțite vine cu noutăți care fac competiția și mai intensă: pe lângă premiul în bani, câștigătorul sau câștigătoarea celui mai apreciat cooking show din România va primi un stagiu de pregătire de o lună la restaurantul Retroscena din Italia, oferit de Chef Richard Abou Zaki. Astfel, celor 30.000 de euro li se adaugă valoroasa recompensă a experienței unice în bucătăria restaurantului cu care Chef Richard a obținut o stea Michelin.

„Un astfel de stagiu reprezintă o perioadă de formare fundamentală în cariera unui bucătar care vrea să lucreze la un nivel foarte înalt. O spun din proprie experiență – așa a început și cariera mea: locurile în care am muncit la început de drum mi-au devenit accesibile prin astfel de stagii de pregătire. Așa s-a întâmplat la restaurantul Le Gavroche, din Londra, unde se ajungea foarte greu și unde am stat două luni într-un astfel de stagiu – reușind ulterior să mă angajez acolo. Fără acest stagiu, ar fi fost imposibil. După aceea, la Osteria Francescana, restaurantul lui Chef Massimo Bottura, am muncit și am învățat incredibil de multe lucruri

într-un stagiu de patru luni. Acestea au fost perioadele în care am arătat ce știu să fac, dar am și acumulat atâtea cunoștințe prețioase. Așa au făcut toți marii bucătari ai lumii: au urmat stagii de pregătire. Pentru că o asemenea experiență este o oportunitate care poate să apară odată-n viață și aceasta cred că este frumusețea acestui premiu: ai posibilitatea să trăiești o experiență cu totul nouă, să ajungi în bucătăria unui restaurant cu o stea Michelin, să stai o lună și să descoperi cum e întreaga sa organizare. Persoana care va câștiga Chefi la cuțite va avea ocazia să vină la Retroscena și să vadă pas cu pas munca pe care o facem aici zi de zi, din pasiune pentru arta culinară și cu respect pentru clienții noștri”, a declarat Chef Richard Abou Zaki. Pe lângă recompensa financiară de 30.000 de euro, acest premiu va fi pus la bătaie în fiecare sezon Chefi la cuțite – începând cu sezonul 14, care va fi difuzat din această toamnă la Antena 1. Filmările sezonului 14 continuă luna aceasta, iar înscrierile la preselecțiile sezonului 15 Chefi la cuțite au început deja pe casting.a1.ro.

 

 

×
Subiecte în articol: Chefi la cuțite