x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Matt Edwards este câștigătorul celei de-a opta ediții ”iUmor”

Matt Edwards este câștigătorul celei de-a opta ediții ”iUmor”

06 Noi 2017   •   18:55
Matt Edwards este câștigătorul celei de-a opta ediții ”iUmor”
Sursa foto: Gabriela Arsenie/Gabriela Arsenie

Matt Edwards a câștigat cea de-a opta ediție iUmor” din acest sezon și va merge în finală împreună cu Doru Ivanov, Ana Maria Calița, Radu Bucălae, Ioana State, Cosmin Tobă, Bobi Dumitraș și Paul Lungu.

Deși este pasionat de magie de o viață și exersează mereu, Matt Edwards a reușit să spargă gheața și să devină cunoscut abia anul acesta. Numele său a ajuns cunoscut în toată Europa după ce a apărut prima dată la un show de talente din Marea Britanie. Înainte ca jurații să apuce să voteze, prezentatorii au decis să apese butonul galben care l-a trimis pe Edwards direct în semifinale, iar în finală acesta a ocupat locul patru.

            Numerele sale de magie îmbinate cu pantomimă și glume, dar și atitudinea sa veselă au fost o surpriză pentru Delia, Mihai Bendac și Cheloo, care s-au întrebat chiar dacă Matt Edwards poate fi vreodată supărat sau serios. ”Cred că a exersat ani lumină, își schimbă expresia feței atât de rapid. Am fost în șoc să văd o față atât de veselă, să văd o persoană care să exprime atâta bună dispoziție. Era clar că e un act teatral, dar a fost convingător!”, a declarat Cheloo încântat, în timp ce Mihai Bendeac a rămas fără cuvinte. Edwards a primit șansa de a intra la vot în aplicația ”iUmor”, cu trei voturi de DA, iar telespectatorii au decis că el merită să fie în finala ”iUmor”.

Cunoscută pentru rolurile sale din filme românești precum ”Undeva la Palilula” sau ”În fiecare zi Dumnezeu ne sărută pe gură”, actrița Doina Ghițescu a debutat duminică seara și în emisiunea ”iUmor” cu o scenetă.

Dacă pe Mihai Bendeac îl cunoștea deja, artista și-a pus în gând să îi cucerească și pe ceilalți doi jurați. Așa cum obișnuiește, Cheloo a încercat uneori să o încurce, alteori să ceară lămuriri suplimentare, dar în cele din urmă s-a văzut nevoit să renunțe la demersul său. ” N-ai cum să sperii și să cutremuri o doamnă care mănâncă teatru pe pâine”, a spus acesta satisfăcut, iar actrița a primit toate cele trei voturi ale juraților.

Complet diferit a fost însă numărul trupei denumite ”Gogu, Mița și Marița”. Cei doi actori amatori trecuți de a doua tinerețe nu au fost pe gustul juraților. ”Am avut senzația că m-am transportat în timp, într-o casă de cultură, la repetițiile pentru Cântarea României”, a declarat Mihai Bendeac, în timp ce Delia a putut doar să aprecieze că cei doi concurenți sunt pasionați de teatru.

            O apariție neașteptată a fost cea a lui Radu Chirilă, un student la Academia Tehnică Militară, pasionat de pantomimă și actorie. Pictat în argintiu până la bust, acesta a îmbinat dansul și pantomima într-un număr care i-a împărțit pe cei trei jurați. În timp ce Cheloo a recunoscut că nu e genul de prestație pe care o apreciază în general, Mihai Bendeac a fost de părere că Radu este talentat, dar că momentul nu l-a avantajat. Viitorul militar a primit însă cele două voturi necesare pentru a trece mai departe.

Mai puțin de succes și nu tocmai apreciate de jurați au fost ”numerele” lui Alexandru Constantin, care a venit de fapt doar să facă reclamă unui tip de mazăre importat din Asia, și cel al lui Cătălin Ispas, care a crezut că face un bine. Mai exact, Ispas, care produce sărățele, a avut impresia că în sezonul trecut Delia i-ar fi lăudat produsele, așa că a venit cu o dubă întreagă de sărățele drept cadou. Din păcate, acesta și-a dat seama abia pe scenă că totul a fost o confuzie și nu era vorba despre produsele sale de panificație. În lipsa unor numere artistice sau măcar a unor produse apreciate, jurații au votat nu, așa că Alexandru și Cătălin nu au trecut mai departe.   

Fost finalist în sezonul doi, Adrian Lungu, cunoscut mai bine drept Adi Bobo, s-a declarat dependent de emoții și a revenit anul acesta pentru o nouă reprezentație de stand-up. ”Am venit și pentru bani, dar și pentru emoțiile pe care le am pe scena aceasta, sunt complet diferite față de ce trăiesc în mod normal într-un spectacol. Iar acum sunt și mai mari, pentru că și așteptările juraților vor crește, mai ales că am trecut deja printr-o finală”, a mărturisit Adi Bobo.

Când a venit însă momentul jurizării, Adi și-a cam pierdut încrederea în el. Mai mult, atunci când Mihai Bendeac l-a întrebat dacă și-ar da un vot pozitiv sau unul negativ, promițându-i că exact așa îl va vota. Adi s-a făstâcit și a spus că ar vota NU, lucru care l-a supărat pe Cheloo. Imadiat, juratul ”iUmor” s-a lansat într-o retorică demnă de un antrenor care își încurajează echipa înaintea marelui meci.

”Dacă eu îți fac numărul praf, dar Bendeac îți oferă șansa să te votezi, ca artist trebuie să gândești cum gândesc eu: ai textul, ți-a plăcut acasă, trebuie să crezi în el! În momente de îndoială în care cineva te lasă să te votezi singuri, atunci trebuie să intervină instinctul de conservare: trebuie să decid pentru binele meu!”, a spus Cheloo.

Adi Bobo și-a însușit critica și, după ce fusese eliminat cu un singur vot pozitiv, a revenit spunându-i lui Mihai că vrea să își schimbe opțiunea. Votul s-a reluat, însă juratul tot nu i-a dat un DA. Din fericire, Cheloo a fost cel care a decis că Adi Bobo merită să treacă mai departe.

Ajunsă în această toamnă la cel de-al IV-lea sezon, emisiunea ”iUmor” continuă căutarea pentru cele mai bune numere de comedie din întreaga lume!

Delia, Cheloo şi Mihai Bendeac sunt cei trei jurați ”iUmor” în fața cărora sute de umoriști din toate țările lumii și-au prezentat cele mai amuzante numere de stand up, magie, mimă sau improvizație. Persoanele care vor să participe în noul sezon se pot înscrie deja pe adresa casting.a1.ro.

Fiecare dintre cele trei vedete își exprimă opţiunea prin „Thumbs Up” pentru „DA” şi „Thumbs Down” pentru „NU”, iar dacă obține minimum două voturi favorabile, un concurent merge mai departe în show.

Concurenţii din fiecare ediţie, care au primit minimum doi de „DA” de la juraţi, vor putea fi votaţi de către telespectatori cu ajutorul aplicaţiei gratuite „iUmor”, creată special de Antena 1, votul începând în timpul ediţiei respective şi terminându-se a doua zi la ora 16:00.

Câştigătorul fiecărei ediţii, cel care va acumula cele mai multe voturi în aplicaţia ”iUmor”, va fi anunţat în cadrul Observatorului orei 16:00 de luni.

×
Subiecte în articol: iumor