x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Media Rubrica lui Jeremy Clarkson despre Meghan Markle devine cea mai reclamată din toate timpurile

Rubrica lui Jeremy Clarkson despre Meghan Markle devine cea mai reclamată din toate timpurile

de Redacția Jurnalul    |    20 Dec 2022   •   22:00
Rubrica lui Jeremy Clarkson despre Meghan Markle devine cea mai reclamată din toate timpurile

Rubrica lui Jeremy Clarkson despre ducesa de Sussex a devenit cel mai reclamat articol din toate timpurile de către Organizația independentă de standardizare a presei, relatează Sky News.

Autoritatea de reglementare a declarat că articolul, care între timp a fost eliminat de pe site-ul The Sun la cererea lui Jeremy Clarkson, a primit peste 17.500 de plângeri până marți la ora 9:00 dimineața.

„Vom urma procesele noastre obișnuite pentru a examina plângerile pe care le-am primit. Acest lucru va dura mai mult decât de obicei din cauza volumului de plângeri”, a declarat un purtător de cuvânt al IPSO, adăugând că numărul de plângeri ar putea suferi modificări.

Numărul a depășit, de asemenea, numărul total de plângeri pe care autoritatea de reglementare a presei le-a primit în 2021, care a fost de 14.355.

Aceasta vine în contextul în care peste 60 de parlamentari i-au scris editorului de la The Sun condamnând rubrica „în termenii cei mai fermi” - după ce prezentatorul a spus că Meghan ar trebui să „defileze goală pe străzile fiecărui oraș din Marea Britanie”.

Scrisoarea înaintată de parlamentarul conservator Caroline Nokes a cerut ca publicația să ia măsuri împotriva lui Clarkson.

Aceasta a afirmat că articolul „plin de ură” al fostului prezentator Top Gear despre Meghan Markle a contribuit la un „climat inacceptabil de ură și violență”.

În editorialul său, publicat duminică, acesta a spus că „visează la ziua în care va fi obligată să defileze goală pe străzile fiecărui oraș din Marea Britanie, în timp ce mulțimile scandează "Rușine!" și aruncă cu bulgări de excremente în ea”.

Comentariile au fost întâmpinate cu reacții negative, fiica lui Clarkson, Emily, precum și multe alte persoane, exprimându-se împotriva lui.

Clarkson a răspuns la reacțiile de respingere printr-o declarație, în care a spus că va fi mai atent pe viitor.

În scrisoarea adresată editorului The Sun, Victoria Newton, Caroline Nokes și alți parlamentari au cerut ca ziarul să ia măsuri împotriva prezentatorului.

„Suntem îngroziți de recentul articol scris de Jeremy Clarkson în publicația dumneavoastră. În calitate de parlamentari de orice convingere, condamnăm în termenii cei mai fermi limbajul violent și misogin la adresa ducesei de Sussex, Meghan Markle”, se arată în scrisoare.

„Acest tip de limbaj nu își are locul în țara noastră și este inacceptabil că s-a permis publicarea lui într-un ziar de mare tiraj. Doamna Markle s-a confruntat cu multiple amenințări la adresa vieții sale, ceea ce a necesitat intervenția Poliției Metropolitane”.

Scrisoarea a adăugat că parlamentarii sunt „profund îngrijorați de modelul de rol promovat tinerilor bărbați și băieți” în articol, care ar putea sugera că este „în regulă să folosești un limbaj violent pentru a te adresa unei femei cu care nu ești de acord”.

De asemenea, deputatul SNP John Nicolson le-a scris directorilor executivi ai ITV în urma „comentariilor grotești”.

În scrisoarea publicată pe Twitter, Nicolson a spus că articolul lui Clarkson a „depășit limita” și crede că radiodifuzorul nu ar trebui să fie „lăsat să revină pe ecranele noastre”.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: jeremy clarkson meghan markle