x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

03 Apr 2006   •   00:00

Ziua pacalelilor


De 1 aprilie, presa europeana s-a intrecut in farse. Dupa aproape doua secole de cand a inceput obiceiul pacalelilor, ziarele europene inca mai incearca de 1 aprilie sa-i convinga pe creduli in legatura cu tot felul de intamplari foarte putin probabile sau scandaloase intr-o adevarata intrecere neoficiala cu victime din randul cititorilor.

Stockholm - Viteza maxima


Cotidianul suedez Dagens Nyheter i-a speriat pe miile de adepti ai bicicletei din Stockholm ca autoritatile locale le vor impune o limita de viteza de 20 de kilometri pe ora in oras. Cine o va depasi, va fi prins de... radar.

Belgia - UV, gratuit


In Belgia, postul de radio VRT a anuntat ca guvernul regional din Flandra ar fi atat de preocupat de impactul vremii nefavorabile asupra populatiei, incat a decis sa distribuie populatiei 10.000 de "permise pentru soare" prin care localnicilor li se ofera sedinte gratuite de raze ultraviolete.

Belgrad - O pagina de farse


Cotidianul Glas din Belgrad a publicat, la randul sau, o pagina intreaga de pacaleli, intre care si o stire potrivit careia premierul sarb Vojislav Kostunica ar fi decis sa demisioneze, invocand "insuportabila presiune facuta de Occident prentru extradarea lui Ratko Mladic", acuzat de crime de razboi in timpul conflictului din tarile fostei Iugoslavii.


Schimbari - in Downing Street


Cotidianul britanic Daily Mail relateaza in editia sa de sambata, 1 aprilie, ca premierul britanic, Tony Blair, ar fi vopsit in rosu usa biroului sau din Downing Street, prin traditie neagra. La randul sau, cotidianul The Times relateaza despre un nou sistem de securizare a cardurilor de credit "Chip ’n’ Sing", care poate fi activat daca i se canta.
×
Subiecte în articol: antimonden