x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden 10 lucruri de zi cu zi pe care prințul William nu are voie să le facă în calitate de Prinț de Wales

10 lucruri de zi cu zi pe care prințul William nu are voie să le facă în calitate de Prinț de Wales

02 Oct 2022   •   07:25
10 lucruri de zi cu zi pe care prințul William nu are voie să le facă în calitate de Prinț de Wales

Prințul William este acum moștenitorul tronului britanic, iar asta îl face noul prinț de Wales. În primul său discurs ca suveran, regele Carol al III-lea a anunțat că i-a acordat lui William și soției sale, Kate Middleton, titlurile de Prinț și Prințesă de Wales - o tradiție în familia regală pentru moștenitor și soț.

Dar a fi la doar un pas de tron ​​vine cu o mulțime de restricții. Acum că William este noul Prinț de Wales, cheatsheet.com prezintă 10 lucruri de zi cu zi pe care nu le poate face:

1. Prințul William nu poate călători în același avion cu tatăl său

Regulile cu privire la asta s-ar putea să se fi schimbat ușor după moartea reginei Elisabeta a II-a, dar în întreaga sa viață lui William nu i s-a permis să călătorească în același avion cu tatăl său fără permisiunea reginei.

Potrivit The List, regretata regina nu a vrut ca cei din ordinea regală de succesiune să călătorească cu aceeași aeronavă din cauza istoricului de accidente în familie. Regretatul Prinț Philip și-a pierdut sora, Prințesa Cecile a Greciei și Danemarcei, împreună cu copiii ei în 1937, când avionul lor s-a prăbușit în Belgia.

În 1942, Prințul George, Ducele de Kent și-a pierdut viața într-un tragic accident de avion. Iar în 1972, prințul William de Gloucester – vărul reginei – a murit într-un accident de avion la vârsta de 30 de ani.

Acum, când William este moștenitorul, nu există nicio îndoială că el și tatăl său nu vor călători niciodată în același avion. Și, există o mare posibilitate ca regula să fi fost extinsă la William și fiul său, Prințul George.

2. Prințul de Wales nu poate arăta manifestări publice de afecțiune

Fanii regali i-au văzut pe William și Kate sărutându-se pe balconul palatului în ziua nunții lor, în aprilie 2011. Dar de atunci, restricțiile s-au aplicat cuplului. Ca regulă generală, manifestările publice de afecțiune sunt privite cu dispreț în familia regală. Acesta este motivul pentru care rareori vedem o îmbrățișare sau o atingere blândă între părinții și copii.

3. Prințul William nu poate mânca crustacee

Potrivit surselor, Prințul de Wales a gustat ocazional fructe de mare. Dar William și alți membri ai familiei regale nu au voie să mănânce crustacee din cauza riscului de intoxicație alimentară.

„Nu vrem ca un membru al familiei regale să aibă o reacție serioasă la toxiinfecțiile alimentare, mai ales dacă se află într-un turneu în străinătate”, a explicat majordomul regal Grant Harold pentru revista Woman & Home.

În timpul domniei reginei Elisabeta a II-a, la Palatul Buckingham existau și mai multe reguli alimentare. Fostul bucătar regal Darren McGrady spune că „nu pot servi niciodată nimic cu usturoi sau prea multă ceapă” și „nici cartofi, orez sau paste la cină”.

Regele Charles a făcut și el o schimbare în meniul palatului în 2008, când a interzis felul de mâncare francez foie gras din cauza îngrijorărilor pentru bunăstarea animalelor.

4. Fanii nu pot face selfie-uri cu Prințul de Wales

O strângere de mână și un salut este cam tot ce pot spera fanii regali atunci când îl întâlnesc pe Prințul William. Pur și simplu nu este permis să faci un selfie cu prințul.

5. Fără autografe de la Prințul William

Fanii cer frecvent membrilor familiei regale un selfie sau un autograf – dar nimic din toate astea nu se va întâmpla. William nu are voie să dea autografe din cauza riscului de copii și falsuri. Conform regulilor coroanei, William poate semna doar documente oficiale autorizate anterior de suveran.

6. Prințul de Wales nu poate călători fără haine de doliu

După moartea tragică a regelui George al VI-lea în 1952 a fost instituită o regulă conform căreia un membru al familiei regale nu putea călători fără să-și împacheteze haine negre de doliu. Elisabeta, prințesă pe atunci, se afla într-un turneu regal în Africa, când a primit vestea că tatăl ei a murit în somn, iar ea a devenit peste noapte suverana.

Nu avea la ea o ținută neagră pe care să o poarte în avionul de întoarcere în Anglia. Așadar, personalul regal i-a adus reginei haine de doliu la aeroport și s-a schimbat în avion înainte de a debarca.

Acum, ori de câte ori Prințul William și familia lui călătoresc oriunde în lume, trebuie să-și împacheteze haine negre de doliu - pentru orice eventualitate.

7. Prințul William nu-i poate întoarce spatele tatălui său

Existau reguli pentru William când se afla în prezența reginei Elisabeta și presupunem că acele reguli se aplică și acum, când tatăl său este rege. În primul rând, protocolul regal britanic prevede că este lipsit de respect să întorci spatele suveranului. Așa că, ori de câte ori William se îndepărtează de monarh, el trebuie să o facă ușor și apoi să se întoarcă la 180 de grade.

8. William nu poate pleca de la niciun eveniment înaintea regelui Charles

O altă regulă strictă pentru William atunci când este la un eveniment cu regele Charles este că nu poate pleca înaintea tatălui său. Singura modalitate de a ocoli această regulă este să obțină permisiunea Majestății Sale, care poate fi aranjată prin intermediul secretarului său privat.

9. Prințul de Wales nu poate juca Monopoly

Potrivit The Telegraph, familia regală nu are voie să joace Monopoly din cauza unei reguli a regretatei regine. Știm acest lucru pentru că în 2008, Leeds Building Society a încercat să-i ofere în dar Ducelui de York un joc de Monopoly  - dar cadoul a fost refuzat.

„Nu avem voie să jucăm Monopoly acasă.”, a dezvăluit ducele.

10. Prințul William nu poate vota

Membrii familiei regale nu au voie să-și împărtășească opiniile politice cu publicul – nici măcar cu regele. Ei trebuie să rămână neutri în afacerile guvernului britanic. Prin convenție, prințului de Wales îi este interzis să meargă la urne pentru orice tip de alegeri.

De asemenea, membrilor familiei regale li se interzice să candideze pentru funcții politice, așa cum a remarcat prințul Harry când s-a mutat în Statele Unite înainte de alegerile prezidențiale din 2020.

„Dar mulți dintre voi s-ar putea să nu știți că nu am putut vota în Marea Britanie toată viața mea”, a spus Harry, pentru The UK Independent.

×