x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden 5 sfaturi pentru alegerea locației nunții

5 sfaturi pentru alegerea locației nunții

25 Noi 2022   •   13:45
5 sfaturi pentru alegerea locației nunții

Locația este probabil cel mai important factor de luat în considerare pentru a începe planificarea unei nunți, deoarece acest lucru va depinde de multe dintre aspectele care vor urma, cum ar fi codul vestimentar, decorul. Acesta este, probabil, și elementul în care ar trebui să investiți o bună parte din buget, iar din acest motiv, vă vom ghida prin această aventură și vă vom oferi 5 sfaturi pentru alege locul perfect pentru marele eveniment.  

1. Luați în considerare locația geografică

Multe cupluri aleg locatii nunta spații apropiate de locul în care locuiesc, în special pentru a evita problemele logistice și a facilita transferul oaspeților si pentru a evita neprezentarea invitaților din cauza amplasării locației. De asemenea, puteți să profitați de "pretextul" nunții pentru a călători și a lua oaspeții într-un alt oraș. Oricare ar fi alegerea, trebuie să țineți cont de accesibilitatea locului, astfel încât participanții să poată fi prezenți, fără probleme. Pentru aceasta vă recomandăm să facilitați transferurile și diferitele modalități de a ajunge acolo, poate chiar să le oferiți transport și/sau cazare. Totodată, le puteți partaja locația, deoarece trebuie să vă asigurați că toată lumea are informațiile necesare și nimeni nu va întârzia .

2. Țineți cont de infrastructura locală
Trebuie să vă informați și să țineți cont de infrastructura locului, ce spațiu are, dacă există o grădină sau doar saloane interioare. Puneți toate aceste întrebări și gândiți-vă la ceea ce vă interesează cu adevărat, dacă nu sunteți în căutarea unui loc excesiv de mare sau de lux, nu trebuie să plătiți prea mult, dar este util să țineți cont de ideea inițială pe care v-ați conturat-o referitor la locație, respectiv restaurant nunta, dar gândiți-vă și cum să profitați la maximum de spațiul ales.

Importanța infrastructurii locului pe care îl alegeți pentru nuntăꓽ

1. Spațiu: Încadrarea evenimentului într-un loc diferit creează o atmosferă unică și memorabilă. Luați în considerare întotdeauna spațiul care se potrivește gusturilor și posibilităților.
2. Locația: Este important ca acesta să fie un loc accesibil, adică să aibă rute de acces și să fie într-un punct cunoscut oaspeților.
3. Servicii: Localul trebuie să dispună de facilitatile necesare, de la spații private până la locuri spectaculoase pentru fotografii.
4. Personalizare: Locul pe care îl alegeți trebuie să permită ajustarea detaliilor și a decorului.
 

3. Spațiile exterioare și interioare

Există locuri care au mai multe spații diferite pentru a sărbători diferitele etape ale nunții. Într-un spațiu cu o grădină și saloane puteți, de exemplu, să profitați de grădină pentru a efectua ceremonia civilă, iar ulterior să petreceți în interior. În plus, puteți obține și o reducere, deoarece închiriați două părți ale incintei (una interioară și una exterioară).

4. Accesibilitatea locației

Rețineți că în ziua nunții vor fi aproximativ mulți oaspeți care vor veni din locuri îndepărtate și trebuie să încercați să faceți lucrurile mai ușoare. Pentru aceasta vă recomandăm să învățați cum să accesați diferitele puncte de acces ale locului ales. Dacă invitații includ și persoane vârstnice sau bebeluși, va trebui să luați în considerare dacă locul are rampe, în plus față de trepte sau lifturi.

5. Planul B în caz de vreme rea

Vremea poate fi o problemă reală în ziua cea mare, dacă aveți o nuntă în aer liber și în prognoza meteo se anunță ploaie, va trebui să aveți un as în mânecă. Dacă nu preveniți acest capricul al vremii, prin luarea unor măsuri precum alegerea unei locații în aer liber, dar care se poate transforma rapid într-una interioară (prin copertine, de exemplu).

Alegerea locației nunții este unul dintre aspectele care pune în dificultate viitorii miri, dar trebuie să se țină cont de mai multe puncte, inclusiv de cele amintite în articolul de față.

Articol sustinut de PSK

 

×