x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden „Mel Gibson il uraste pe Iisus"

„Mel Gibson il uraste pe Iisus"

24 Apr 2004   •   00:00
„Mel Gibson il uraste pe Iisus"

„Patimile lui Hristos" continua sa dea nastere la controverse, iar reactiile sunt dintre cele mai diferite. Scriitorul Italian Umberto Eco critica in termeni extrem de duri filmul lui Mel Gibson.

Scriitorul italian Umberto Eco apreciaza ca filmul „Patimile lui Hristos", foarte bine realizat tehnic, nu este nici religios, nici antisemit, ci demonstreaza intentia regizorului de a scoate bani, aratandu-le spectatorilor foarte mult sange, transmite editia electronica a revistei L""Espresso, citata de Mediafax.

SOCANT. „Ura lui Gibson pentru Iisus trebuie sa fie imensa", apreciaza scriitorul. Eco spune ca filmul nu este antisemit, dar pune acest lucru pe seama precautiei lui Gibson: „In ceea ce ii priveste pe evrei, in zilele noastre, trebuie actionat cu prudenta".

WESTERN. Celebrul scriitor italian spune ca filmul aduce mai degraba cu un western sangeros. „Cand Iisus moare in cele din urma si inceteaza sa ne mai faca sa suferim, cand se dezlantuie uraganul, pamantul se cutremura si catapeteasma Templului se sfasie, s-ar putea sa simti o oarecare emotie, pentru ca in acel moment se intrevede, chiar daca numai sub forma meteorologica, ceva din transcendenta care ii lipseste, din nefericire, filmului. Da, in acel moment Tatal isi face auzita vocea. Insa spectatorul cu bun simt isi da seama ca spre Mel Gibson se indreapta furia Lui", conchide scriitorul.

Sebastian S. Eduard

„In comparatie cu «Patimile», «Pulp Fiction» este un film pentru copii de gradinita"
Umberto Eco

Romania: peste 65.000 spectatori

Controversele iscate au facut ca si romanii sa-si doreasca sa vada filmul. In prima saptamana de difuzare, „Patimile" a facut in Romania 65.640 de spectatori. Cifra este imensa pentru ca, astfel, filmul urca pe locul 3 in topul filmelor din acest an fiind devansat numai de „Stapanul inelelor" si „Ultimul samurai". Astfel, „Patimile" scoate de pe locul trei productia „Cold Mountain", realizata in Romania.

×
Subiecte în articol: antimonden