x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden "Aeriseşte Bucureştiul! – Parada costumelor... reciclabile!

"Aeriseşte Bucureştiul! – Parada costumelor... reciclabile!

de Dana Cobuz    |    Ema-Augusta Banu    |    07 Noi 2010   •   00:00
"Aeriseşte Bucureştiul! – Parada costumelor... reciclabile!

Saci din plastic şi din rafie, hârtie, carton, frunze uscate, capace de PET-uri. Toate aceste "gunoaie" au căpătat o valoare imensă în mâinile elevilor care au creat costume din materiale reciclabile, în cadrul proiectului "Aeriseşte Bucureştiul!".

Unul dintre punctele maxime de interes pentru voluntarii participanţi în campania de mediu finanţată de Guvernul Norvegiei şi promovată la Bucureşti de Agenda 21 a fost parada costumelor din materiale reciclabile, care a avut loc săptămâna trecută la Muzeul Municipiului Bucureşti. Elevi din 12 licee şi-au pus imaginaţia la contribuţie şi au realizat 54 de ţinute croite exclusiv din ceea ce numim, în mod curent, gunoaie reciclabile: hârtie, carton, plastic, folie de aluminiu. Voluntarii au fost coordonaţi de stilistul Adina Buzatu, care s-a declarat încântată de creativitatea designerilor ecologişti. "Mă bucur să mă alătur acestei iniţiative extraordinare, care responsabilizează generaţia tânără faţă de mediul înconjurător, îndrumându-o să se implice activ în protejarea lui. Schimbarea vine de la fiecare dintre noi, iar efectele ei se văd în timp. Generaţiile viitoare au dreptul la un Bucureşti aerisit şi depinde de fiecare dintre noi să facem asta", a declarat Adina Buzatu.

Creaţiile liceenilor au fost apreciate de publicul prezent în holul Muzeului Municipiului, dar şi de coordonatorii campaniei "Aeriseşte Bucureştiul!", care i-au premiat pe designerii celor mai frumoase haine... reciclabile. Parada de modă a marcat şi deschiderea oficială a expoziţiei de fotografie "Eco-itinerarii prin Bucureşti", precum şi conferinţa "Eco-voluntari pentru mediu", evenimente din cadrul celei de-a doua etape a proiectului dedicat mediului. Reuniunea s-a bucurat de prezenţa şi aprecierea Excelenţei sale Øystein Hovdkinn, ambasadorul Norvegiei la Bucureşti.

×
Subiecte în articol: antimonden