x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Ana Maria Calița, primele declarații după ce a devenit câștigătoarea celui de-al patrulea sezon ”iUmor”

Ana Maria Calița, primele declarații după ce a devenit câștigătoarea celui de-al patrulea sezon ”iUmor”

11 Dec 2017   •   17:54
Ana Maria Calița, primele declarații după ce a devenit  câștigătoarea celui de-al patrulea sezon ”iUmor”
Sursa foto: Gabriela Arsenie/Gabriela Arsenie

Sezonul patru al celei mai îndrăgite emisiuni de umor din România are un nou câștigător! Ana Maria Calița a cucerit duminică seara aplauzele și laudele juraților, dar, mai ales, a strâns cele mai multe voturi din partea telespectatorilor, astfel că este marea câștigătoare iUmor” 2017 și a unui premiu în valoare de 20.000 de euro.

Doru Ivanov, Ana Maria Calița, Radu Bucălae, Ioana State, Cosmin Tobă, Bobi Dumitraș,  Paul Lungu, Adi Bobo, Antonia Boantă, Voicu Mane și Ștefania Dumitru au fost cei care au luptat până la ultimul zâmbet în competiția strânsă de duminică seara. Dintre aceștia, doar Doru Ivanov, Antonia Boantă, Adi Bobo, Cosmin Tobă și Ana Maria Calița au fost cei care au trecut de votul juraților. Calița a fost însă cea care a primit cele mai multe voturi ale telespectatorilor și a luat marele premiu!

Aflată pentru a doua oară în finala ”iUmor”, Ana Maria Calița a fost cea care a închis seara. ”Părerea mea este că acesta este cel mai slab număr al tău de când ai apărut la ”iUmor”, dar este bunicel”, a tachinat-o Cheloo, în timp ce Delia s-a situat la polul opus: ”Eu cred că a fost cel mai bun de până acum!”.

Calița a fost cea care a încheiat seara cu un succes și a obținut cele trei voturi ale juraților, dar și pe cele ale telespectatorilor, astfel că a plecat acasă cu trofeul ”iUmor” și cu marele premiu în valoare de 20.000 de euro.   

Ana Maria Calița este din București, a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L.Caragiale” și este colaboratoare la „Opera Comică pentru Copii”. Stand-up comedy face din pasiune, iar spectacolele ei au mare succes. Fire ambițioasă, Ana a venit pentru a doua oară în emisiune, după ce și în sezonul al doilea „iUmor” a ajuns tot în finală. 

            Când a aflat vestea, Ana doar ce ajunsese acasă de la un spectacol la Târgu Mureș. ”Am fost foarte uimită, eu eram convinsă că nu voi câștiga. Sincer, mă gândeam că Adi Bobo va lua marele premiu. Când am aflat, eram cu prietenul meu, am rămas neclintită 10 minute pe canapea, pur și simplu nu am putut să mă mișc. Apoi a început să îmi sune telefonul și să mă felicite toată lumea”, a povestit Ana.

În ceea ce privește premiul în valoare de 20.000 de euro, câștigătoarea spune că se va ține de cuvânt cu ce a spus la începutul sezonului și că va investi într-o boxă și un loc de parcare. În plus, ar vrea să se implice în acțiuni alături de copii care au nevoie de sprijin.

Ce înseamnă pentru cariera ta premiul ”iUmor”?

Probabil vor fi mai multe spectacole, o să fac la fel ca și până acum - mă împart între stand-up și teatru.

Cu excepția ”iUmor“, ai mai susținut show-uri de stand-up în fața unui public mare?  

Cea mai mare sală a avut cred 700 de oameni. E foarte ciudat, dar e impresionant să auzi atâția oameni care aplaudă sau râd în același timp.

Ce a însemnat pentru tine experienţa „iUmor“?

M-a călit cumva această experiență, pentru că sunt lucruri pe care nu le văd, e o presiune mare la filmare. M-a și ajutat mult și mi-a deschis multe uși. Iar faptul că m-a întrerupt Cheloo în mijlocul numărului a fost foarte dificil, iar ce s-a întâmplat apoi a fost complet spontan.

Sunt voci care spun ca ai fi avantajată de faptul Mihai Bendeac ar avea o slăbiciune pentru tine. Cum comentezi?

A fost o explozie pe subiectul acesta, am apucat să citesc unele mesaje, dar nu mai vreau să le dau atenție de acum înainte. Lucrurile nu stau deloc așa, eu eram convinsă că nu o să câștig. Relația mea cu Bendeac e strict ce s-a întâmplat la ”iUmor”, în rest nu avem nici o legătură. Dacă oamenii chiar cred chestia asta, de ce nu aș fi câștigat de la prima apariție. Dar trebuie să recunoaștem că sunt femeie, iar la noi asta înseamnă că ești de comentat. Nu am ajuns la nivelul la care oamenii să recunoască faptul că și o femeie poate să facă orice, dar o să arătăm că nu trebuie să te culci cu nimeni ca să reușești în viață.  

Ce părere ai despre stand-up-ul din România?

Cred că se poate ajunge la calitate după mai mulți ani. La noi cred că abia de câțiva ani ia amploare acest fenomen, chiar dacă se face de mai mult timp, însă mulți nu știau.

Care sunt comedianţii pe care îi urmăreşti, care te inspiră şi de ce îţi place?

Îi admir pe Micuțu și Bordea și le și mulțumesc pentru că m-au sprijinit de-a lungul timpului. Îmi plac și Teo, Vio și Costel, chiar dacă alături de ei nu am avut încă spectacole. Și le mulțumesc tuturor oamenilor care m-au votat și care m-au susținut. Nu pot să mulțumesc pe toată lumea și îmi pare rău.

Textele au fost scrise integral de tine? Ai colaborat cu cineva?

Sunt scrise de mine, deși la un moment dat m-am gândit că poate ar fi mai ușor să colaborez cu cineva, dar e greu să găsești o persoană care să facă asta, să te potrivești.

În acest timp, emisiunea ”iUmor” continuă căutarea pentru cele mai bune numere de comedie din întreaga lume! Delia, Cheloo şi Mihai Bendeac sunt cei trei jurați ”iUmor” în fața cărora sute de umoriști din toate țările lumii și-au prezentat cele mai amuzante numere de stand up, magie, mimă sau improvizație. Persoanele care vor să participe în noul sezon se pot înscrie pe adresa casting.a1.ro.

 

×
Subiecte în articol: Ana Maria Calița