x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Are extensii din par rusesc

Are extensii din par rusesc

27 Mar 2004   •   00:00

Tot mai multe reprezentante ale sexului frumos apeleaza la extensiile de par pentru a-si imbogati podoaba capilara sau, pur si simplu, pentru a arata ca vedetele lor preferate. Dar ar ramane mute de uimire daca ar afla ce secrete ascunde parul atasat podoabei lor naturale.

Tendinta in materie de coafuri, inspirata din stilul unor staruri precum Victoria Beckham, Kylie Minogue sau Elle Macpherson, ii determina pe cei care lucreaza intr-un salon de frumusete sa puna la dispozitie servicii cat mai deosebite. In schimbul unei sume considerabile, orice femeie poate avea un par mai lung si mai des fara a mai fi nevoite sa astepte prea mult ca sa ii creasca.

Mese din parul unor bolnavi psihic

In urma unor investigatii facute de ziarul The Times s-a descoperit ca aceasta tendinta ar putea avea originile in unele inchisori de notorietate din Rusia. Pentru a satisface cererea de extensii de par din Vest, ziaristii de la publicatia amintita au aflat ca unele detinute din Rusia sunt tunse, iar parul lor este vandut ilegal. De asemenea, publicatia engleza vehiculeaza ideea ca aceste mese sunt facute din parul unor copii sau al unor pacienti cu deficiente mintale.

Suvitele proaspat taiate se pare ca sunt trimise unor saloane, urmand ca acolo sa fie lucrate si apoi lipite, atasate pe parul sanatos al clientelor. Chiar Victoria Beckham a recunoscut ca are extensii din parul unor detinuti: „Extensiile mele provin din parul unor detinuti rusi".

Parul detinutelor costa 1.000 de dolari

Directorul delegat al „Moscow Centre for Prison Reform", Lyudmila Alpern, a avut curajul sa dezvaluie secretul: „Daca intri cu parul lung si frumos intr-o inchisoare, sunt foarte putine sanse sa iesi de-acolo cu el intreg. Detinutelor li se spune ca sunt tunse pentru o igiena riguroasa, dar nu este adevarat. Paznicii le tund pentru ca vor sa faca bani din vanzarea parului lor".

Cu toate acestea, Feleny Georghiou, hair stilistul sotiei lui Beckham, a simtit nevoia sa o contrazica pe clienta sa, replicand: „Desi parul este din Rusia, acesta nu provine chiar de la puscariasi". Oricum, Simon Forbes, un renumit stilist care a inventat tehnica extensiilor de par, a spus, la randul lui, ca multe femei au fost mintite in legatura cu provenienta acestor extensii si ca ar fi de-a dreptul ingrozite daca ar afla adevarul. Forbes a mai adaugat ca foloseste numai fibre artificiale pentru extensiile pe care le face. Despre fosta componenta a formatiei Spice Girls se spune ca arunca peste 45.000 de dolari pentru imaginea ei. Costul unei astfel de extensii poate ajunge la peste 1.000 de dolari.
Roxana I. Ancuta

×
Subiecte în articol: antimonden parul