x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Averea impresionantă a regelui Charles al III-lea al Marii Britanii. Cum își gestionează bunurile noul monarh

Averea impresionantă a regelui Charles al III-lea al Marii Britanii. Cum își gestionează bunurile noul monarh

de Redacția Jurnalul    |    17 Apr 2023   •   20:20
Averea impresionantă a regelui Charles al III-lea al Marii Britanii. Cum își gestionează bunurile noul monarh
Sursa foto: Hepta

Regele Charles al III-lea are o avere personală de circa 750 de milioane de dolari, eclipsând-o pe cea a regretatei regine Elisabeta a II-a, potrivit unei analize realizate de The Sunday Times.

Mai mult, averea noului monarh o depășește și pe cea a lui Sir Elton John și a cuplului Victoria și David Beckham.

Acesta dispune de o avere de 600 de milioane de lire sterline (circa 745 de milioane de dolari), în timp ce mama sa avea 370 de milioane de lire sterline (460 de milioane de dolari).

Un fost consilier anonim al regelui spune că acesta a devenit scrupulos cu finanțele sale în urma divorțului de prințesa Diana, în 1996, care l-a costat 17 milioane de lire sterline (21 de milioane de dolari). Charles a început să economisească profiturile din Ducatul de Cornwall, un imperiu imobiliar controlat acum de fiul său cel mare, prințul William.

Valoarea Ducatului de Cornwall a crescut cu 350 de milioane de dolari într-un deceniu sub administrarea lui Charles. Acesta a generat profituri de 23 de milioane de lire sterline (28,5 milioane de dolari) în 2022 și de 212 milioane de lire sterline (263 milioane de dolari) în deceniul până în 2022. Regele  a ales să plătească impozit pe venit pentru aceste venituri, notează Insider.

Cu toate acestea, o mare parte din averea sa provine de la proprietatea de 20.000 de acri Sandringham din Norfolk, care valorează 245 de milioane de lire sterline. Reședința și terenurile sale agricole sunt deținute de familia regală de mai bine de 160 de ani.

Între timp, castelul Balmoral și cei 50.000 de acri din Aberdeenshire, Scoția, pe care prințul Albert l-a cumpărat pentru regina Victoria în 1852, valorează 210 milioane de lire sterline (260 de milioane de dolari).

Lista bogaților din Regatul Unit va fi publicată în luna mai 2023 și este posibil ca regele să îi devanseze pe David și Victoria Beckham, care aveau o avere de 380 de milioane de lire sterline (472 de milioane de dolari) în clasamentul din 2022, și pe Sir Elton John, care avea 395 de milioane de lire sterline (490 de milioane de dolari).

Clasamnetul din 2022 a fost condusă de frații Sri și Gopi Hinduja, a căror avere netă a crescut cu peste 11 miliarde de lire sterline, ajungând la 28,5 miliarde de lire sterline (35,4 miliarde de dolari), cea mai mare avere din istoria de 34 de ani a listei.

Regele Charles, a cărui încoronare va avea loc pe 6 mai, are reputația unui om „cumpătat”, fiind cunoscut faptul că stinge întotdeauna lumina când iese dintr-o cameră, potrivit unui documentar BBC.

De asemenea, el are tendința de a purta aceleași haine, evitând cheltuielile excesive pentru ținute noi.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: regele charles avere