x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Bild despre Alexandru Maxim: ”Noul star al României este singur şi câştigă 1,2 milioane de euro”

Bild despre Alexandru Maxim: ”Noul star al României este singur şi câştigă 1,2 milioane de euro”

de Istvan Deak    |    01 Feb 2013   •   17:06
Bild despre Alexandru Maxim: ”Noul star al României este singur şi câştigă 1,2 milioane de euro”

Transferul fotbalistului Alexandru Maxim de la Pandurii Târgu-Jiu la Vfb Stuttgart a captat atenţia jurnaliştilor germani de la cotidianul Bild. “Alexandru Maxim - noul star al României. A fost prea scund pentru naţionala de juniori. Acum este singur şi câştigă 1,2 milioane de euro”, titrează Bild despre jucătorul care a ajuns deja în cantonamentul echipei naţionale a României de la Marbella, Spania. “Este un tip de jucător diferit faţă de cei pe care îi avem acum. Pe viitor ne putem aştepta la foarte multe de la el. A ajuns deja departe pentru vârsta pe care o are. Se vede experienţa acumulată în străinătate”, spune managerul lui Stuttgart, Fredi Bobic.

“Acesta este noul star al României”
La vârsta de 13 ani s-a dus la academia de fotbal din Cluj, în timp ce familia sa s-a mutat în Italia. “Au sperat că acolo vor avea o viaţă mai bună. Pentru dezvoltarea mea a fost mai bine că am rămas în România”, spune jucătorul refuzat de naţionala de juniori fiindcă avea doar 1,45 înălţime. “La 17 ani, Maxim a plecat la academia lui Espanyol Barcelona. După două accidentări şi o pauză de şapte luni s-a întors în România, la Pandurii Târgu-Jiu. Între timp are 1,78 şi a fost selecţionat de patru ori în naţionala lui Piţurcă. Transferul lui a costat 1,5 milioane de euro. A semnat un contract până în 2017. El urmează să câştige 1,2 milioane de euro, de 20 de ori mai mult decât ar fi făcut-o în România. În ţara sa natală a fost criticat pentru relaţiile cu Mădălina Pamfile şi DJ Harra, însă promite că în Germania se va concentra doar pe fotbal”, scrie Bild.

×
Subiecte în articol: Alexandru Maxim vfb stuttgart