x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden O biserică atrage tinerii cu liturghii pe tema Taylor Swift

O biserică atrage tinerii cu liturghii pe tema Taylor Swift

de Redacția Jurnalul    |    20 Mai 2024   •   11:30
O biserică atrage tinerii cu liturghii pe tema Taylor Swift
Sursa foto: Hepta

Biserica din Heidelberg atrage tinerii cu o liturghie pe tema Taylor Swift. Rezultatele au fost imediate: două slujbe de duminică au trebuit să fie oficiate pentru a face față mulțimii.

Duminică, cei care au mers la biserica istorică din Heidelberg, Biserica Sfântului Duh din Heidelberg, au avut parte de o slujbă surpriză care a avut mai mult decât liturghia obișnuită și înțelepciunea biblică - muzica care a însoțit ceremonia a fost compusă din imnurile pop ale cântăreței americane Taylor Swift.

Cântecele au fost interpretate de Tine Weichmann - o cântăreață din Hamburg, în prezent profesoară de muzică populară bisericească la Heidelberg - și de formația sa.

O pancartă în culorile curcubeului, amplasată în spatele muzicienilor, a întâmpinat oamenii la concertul gratuit cu următoarele cuvinte: „Toată lumea este binevenită!".

Biserica Sfântului Duh a constatat că este mai greu să motiveze generațiile tinere să meargă la liturghie, așa că a încercat să intre în ton cu ceea ce îi pasionează pe tineri. Alegerea cântecelor lui Taylor Swift nu a fost întâmplătoare, deoarece vedeta pop americană nu și-a ascuns niciodată educația religioasă creștină și importanța pe care aceasta o are pentru propria viață, relatează The Mayor.

Parohul Vincenzo Petracca a studiat versurile cântecelor lui Swift și a constatat că, deși acestea pot fi deschise interpretărilor, conțin un puternic ton creștin, abordând subiecte precum credința, drepturile femeilor, rasismul și egalitatea de gen.

Pusă în scenă sub numele „Anti-Hero - Taylor Swift Church Service", liturghia de duminică a atras un public mult mai tânăr. 1.200 de enoriași au venit să se roage și să asculte șase dintre cântecele lui Taylor Swift, ceea ce a însemnat că biserica a trebuit să țină două slujbe în acea zi.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: taylor swift liturghie