x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Bosnia / Camere video anti-copiat

Bosnia / Camere video anti-copiat

de Adriana V. Paduraru    |    07 Mar 2006   •   00:00

7 martie 2006

"Curatenie" cu clasici


Locuitorii din Hartford (SUA) vor sa scape de traficantii de droguri si de prostituatele care-si fac veacul prin Parcul Barnard, punand la difuzoare muzica de Beethoven si Mozart. Ei spera ca muzica clasica ii va enerva pe infractori si vor pleca. Planul lor trebuie sa fie aprobat si de autoritati.

Melbourne - Tramvaiul pictat


Un grup de artisti pakistanezi isi admira capodopera realizata in orasul australian Melbourne. Decoratorii au pictat un tramvai, proiectul facand parte din Festivalul de la Melbourne, ce marcheaza editia din acest an a Jocurilor Commonwealth-ului. Turistii se pot plimba gratuit prin oras cu originalul mijloc de transport.

Donator - Obligat sa plateasca pensie alimentara


Un suedez care a donat sperma unui cuplu de lesbiene a fost obligat de un tribunal sa plateasca pensie alimentara pentru cei trei copii ai femeilor, informeaza Rompres. La inceputul anilor ’90, barbatul, acum in varsta de 39 de ani, a donat sperma unei femei implicate intr-o relatie lesbiana. Barbatul a semnat un document in care confirma ca este tatal biologic al copiilor, iar femeia i-a promis ca nu ii va cere niciodata sa se ingrijeasca de copii. Totusi, dupa despartirea cuplului, mama celor trei baieti a solicitat pensie alimentara din partea barbatului. In acest context, el s-a adresat unui tribunal, insa a pierdut procesul, fiind obligat sa-si intretina fiii.

Bosnia - Camere video anticopiat


Pentru a-i impiedica pe studenti sa copieze la examene, o practica obisnuita in Bosnia, o facultate a decis sa instaleze camere video in salile de clasa, relateaza AFP. "Fiecare examen este inregistrat. Daca un profesor are o indoiala in privinta unui student, poate sa verifice caseta", a declarat un profesor de la Facultatea de Economie din Banja Luka. Studentii folosesc toate metodele cunoscute pentru a copia, iar unii dintre ei nu ezita sa trimita in locul lor un prieten mai "invatat".

Top - Iubitele lui William si Harry, cele mai sexy


Kate Middleton si Chelsy Davy, iubitele printilor William si, respectiv, Harry, au intrat in topul celor mai sexy femei din lume realizat de o revista dedicata barbatilor, relateaza Sky News. Primele locuri sunt ocupate de actritele Angelina Jolie si Jessica Alba. "Intrarea in topul 100 al celor mai sexy femei din lume a lui Chelsy si Kate a fost o surpriza pentru noi", a declarat editorul revistei. El a tinut sa aprecieze ca "Harry si William au gusturi bune atunci cand e vorba de femei". "Chelsy si Kate ar putea obtine titlul de «cel mai sexy membru al unei familii regale»", a adaugat editorul.

Belarus - Armata alunga iarna


Soldatii din Belarus fac "dusuri" reci, pentru a marca Maslenita, o sarbatoare traditionala slava. Acest ritual simbolizeaza alungarea iernii si intampinarea mult asteptatei primaveri. Un alt element esential al traditiei sunt "prajiturile soarelui", cozonaci rotunzi, aurii si fierbinti precum astrul zilei.


Tort din monede de aur pentru Mozart


PAna la data de 14 martie, japonezii pot admira un tort inedit dedicat lui Wolfgang Amadeus Mozart. Capodopera, realizata din monede de aur, este expusa ntr-un magazin de bijuterii din Tokio. Valoarea tortului depaseste 250 milioane de yeni (1,8 milioane de euro).
×
Subiecte în articol: antimonden