x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Cantaretii cu lipici la regizori

Cantaretii cu lipici la regizori

05 Apr 2004   •   00:00

Pentru a-si asigura succesul, regizorii au distribuit, in productiile lor, indeosebi in comedii, si cantareti carismatici.

Sergiu Nicolaescu a vrut cu tot dinadinsul sa-l aiba in „Orient Expres" pe holograful Dan Bittman. L-a cumparat cu o suma frumusica, aproximativ 20.000 de dolari. Atata valora, de fapt, notorietatea, nicidecum talentul actoricesc al cantaretului grizonat. De altfel, nu este singurul care s-a bucurat de acelasi tratament. Mai multi interpreti cunoscuti publicului au fost ademeniti de regizori sa intre in pielea mai multor personaje. Chiar daca n-au reusit, s-au vazut cu lovelele in buzunare, dar si cu „performanta" de a fi distribuiti intr-un lungmetraj.

Turcasiu si-a scos sanii pe marele ecran

Prima interpreta care a jucat intr-un film romanesc, dupa anii ’80, a fost Mirabela Dauer, care, in 1982, aparea pe afisul spumoasei comedii a lui Virgil Calotescu, intitulata „Buletin de Bucuresti". Apoi, in 1987 se anunta premiera peliculei „Liceenii", ai carei protagonisti au fost Stefan Banica Jr. si Oana Sarbu. Acest rol i-a adus Oanei celebritatea, desi in filmul cu pricina a interpretat rolul unei scolarite insipide, incolore si inodore. Abia acum, dupa 17 ani, ea a indraznit sa cante melodia „Ani de liceu", interpretata inconfundabil de Stela Enache.

La numai un an dupa Revolutie, in 1990, Mircea Muresan, cel care avea sa mai racoleze si alti solisti in viitoarele lui productii, a montat „Miss Litoral", cu Anca Turcasiu in rolul principal. O povestioara usoara, la malul Marii Negre, cu o pustoaica (Anca) care se chinuie sa se inscrie la un concurs de Miss. Interesant este ca, pentru acest rol, frumusica bruneta a acceptat sa faca topless.

Temisan, un gigolo balbait

In 1992, Nicolae Corjos punea ochii pe cuplul deja celebru Oana Sarbu - Stefan Banica Jr., pentru filmul „Liceenii rock’n roll", unde cei doi s-au dezbracat pana-n brau. Era prima scena mai deocheata intr-un film romanesc, dupa anii ’90. Doi ani mai tarziu a fost programata o alta comedie, „A doua Cadere a Constantinopolului", cu Loredana Groza si Aurelian Temisan, care erau in fruntea plutonului de actori. Aurelian a interpretat dublu rol, fiind cand un gigolo, cand un balbait tocilar si aiurit. Scenele fierbinti dintre Lori si Temi au fost pe placul fanilor, care n-au intarziat sa-i cupleze si in afara platoului de filmare. Aurelian Temisan a mai aparut si in scurtmetrajul „Riscul meseriei" (2003), unde a intrat in pielea unui sofer de senator care avea de-a face, printr-o confuzie, cu o prostituata. Iar Loredana a mai acceptat sa apara in 1995 in „Paradisul in direct" si „Asfalt Tango".

Anul acesta, regizorul Sergiu Nicolaescu a dus munca de lamurire pentru a-l convinge pe Dan Bittman (Holograf) sa joace rolul unui print in „Orient Expres". Dan a debutat ca actor in „Proprietarii de stele", alaturi de Monica Anghel.
Simona Ecovoiu

×
Subiecte în articol: antimonden