x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Ce ponoase au tras

Ce ponoase au tras

27 Mar 2004   •   00:00

Volens-nolens, cativa artisti s-au captusit, la nastere, cu nume de familie amuzante. De aici, si pana la a deveni adesea tinta colegilor rautaciosi, n-a fost decat un pas.

Un negru pe plantatie

Dan Negru iti aminteste ca doar o persoana a facut glume pe seama numelui sau: „Lucram la postul de radio din Timisoara, cand l-am cunoscut pe regretatul ziarist revolutionar Iosif Costinas. El m-a poreclit «Blacky», care inseamna negrutul. Saracul, s-a prapadit anul trecut. Iar ca sa spun si parerea mea, eu consider ca, la Antena 1, unde lucrez, sunt un mic negru pe plantatie".

Trandafir mutant fara tepi

Solista Carmen Trandafir este o fire foarte prietenoasa, motiv pentru care prietenii i-au si gasit un nume de alint: „Imi ziceau trandafiras, deoarece sunt mica de statura si firava. Unii considera ca numele de familie nu se potriveste catusi de putin cu firea mea. Poate ca sunt un mutant, adica un trandafir fara tepi", spune ea.

Si olandezii au un Cazan

Laurentiu Cazan e de parere ca numele de familie i-a purtat noroc in viata: „Nu vedeti ca mai toate vedetele au nume care aduc a porecla? Cu siguranta, fiind amuzante, sunt si mai usor de retinut. Fostul meu impresar olandez ma tot batea la cap sa renunt la el, dar nu m-am lasat. In Olanda exista un iluzionist vestit, pe care il cheama, cumea, Hanz Kazan! Acolo, cand ma prezint, toti cred ca suntem rude si ma trateaza regeste!".

O gainusa fara fulgi

Mihai Gainusa a intrat in vizorul colegilor, inca din gradinita: „Imi ziceau copiii in toate felurile: gaina, cocos, closca cu pui. La liceu ma zapaceau cu enervanta expresie «Iti dau una de-ti merg fulgii!». Ce mai, s-a facut caterinca en-gros pe seama numelui meu. Enervant este ca aceleasi porecle le aud de mic, nu vine nimeni cu ceva nou! Deja m-am plictisit". (Simona Ecovoiu)

×
Subiecte în articol: antimonden