x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Cei mai buni în 2007

Cei mai buni în 2007

de Anca Stanescu    |    18 Mar 2008   •   00:00
Cei mai buni în 2007
Sursa foto: Dan Marinescu/

Împlineşte 80 de ani, dar se menţine tânăr! Care este secretul? Infuzia permanentă cu muzică de calitate. Iată de ce duminică, de la ora 18:30, Radio România Actualităţi s-a îmbrăcat în haine elegante şi ne-a răsfăţat cu “Premiile Muzicale”, o adevărată gală a valorilor.

ELITE - Loredana, artistul anului la “Premiile Muzicale”


Împlineşte 80 de ani, dar se menţine tânăr! Care este secretul? Infuzia permanentă cu muzică de calitate. Iată de ce duminică, de la ora 18:30, Radio România Actualităţi s-a îmbrăcat în haine elegante şi ne-a răsfăţat cu “Premiile Muzicale”, o adevărată gală a valorilor.

 

Torentul de premianţi, “dirijat” de amfitrionii Luminiţa Anghel şi Bogdan Pavlică, abia a încăput în matca Sălii Radio. Albumul “1907 km” al Trupei Vechi a fost considerat “Cel mai bun debut discografic pe anul 2007”. “Habar n-aveam cum să-l denumim. Ne-am uitat pe kilometrajul motoretei lui Traian şi acolo scria 1.907 km”, au spus membrii trupei. “Cei mai difuzaţi artişti la RR Actualităţi”, 3rei Sud Est, au spus câteva cuvinte în ordinea... devenirii lor ca tătici. “Viorel păstrează cutia, eu premiul şi Mihai vocea”, a precizat Laurenţiu Duţă. Alexandra Ungureanu a dedicat memoriei tatălui ei premiul “Cel mai bun album pop-dance”, datorat emoţionantului “Hello”. Cele “2 anotimpuri” marca DJ Project au fost cu noroc, piesa fiind considerată “Cel mai bun cântec pop-dance”. Nici n-au coborât bine de pe scenă Elena, DJ Maxx şi DJ Gino Manzotti , că au şi urcat la loc, pentru a mai lua un premiu: “Cel mai bun artist pop-dance”.

Puţină culoare nu strică! Garnisită cu 4 cubanezi, trupa Mandinga a fost declarată “Cel mai bun artist latino”. Se pare că ne mai aşteaptă ceva... în aprilie! Trupa va împlini 5 ani de existenţă şi va susţine un show fierbinte de 3 zile.

 

LA COMUN. Cin să fie, cin’ să fie... cel mai bun compozitor? Moga! Am mai aflat ceva: îşi depozitează toate premiile într-o bibliotecă specială, alături de cele ale lui Smiley. Ce înghesuială! “Începusem să mă deschei la cămaşă, atât de bine au cântat Mandinga!”, a mărturisit Moga. Rezultatul? Trupa a fost poftită încă o dată pe scenă, să ne gâdile (urechile) în mod plăcut. Zoia Alecu a luat două premii, pentru “Cel mai bun cântec folk” şi “Cel mai bun artist folk”. Apoi ne-a fermecat. “Foaie verde mărăcine/frică mi-e că mor ca mâine”, au răsunat, sublime, acordurile din repertoriul Mariei Tănase. Sufletul sălii a vibrat îndelung. “Baladele speciale” i-au adus lui Ştefan Hruşcă premiul pentru “Cel mai bun album folk”. Învingători la secţiunea pop-rock au fost Pro Consulii. Ei s-au făcut cu 2 premii: “Cel mai bun cântec pop-rock”(“Pentru tine”) şi cel mai bun grup pop-rock. “Dragostea rămâne”, interpretat de Andra, a fost considerat “Cel mai bun cântec pop”.

 

Prestigiu

Temistocle Popa a primit “Premiul de excelenţă” din partea Margaretei Pâslaru. “Tinereţea nu mă lasă în pace nici acum”, a mărturisit el. Cel mai bun album pop-rock a fost declarat “Romantica”, semnat de Taxi. Trupa 4 Kids a luat premiul “Radio România Junior”, iar Lucia Dumitrescu, “Premiul special RRA – aveţi un prieten!”. Ştefan Bănică s-a ales cu 2 premii: “Cel mai bun interpret” şi “Cel mai bine vândut artist”. Cireaşa de pe tortul “Premiilor Muzicale” a fost Loredana, declarată atât “Cea mai bună interpretă” – cât şi “Artistul anului”. Deşi venise în mare grabă din Bulgaria, unde concertase, a mai găsit energia să susţină un show pasional. Seara s-a încheiat în acordurile melodiei “Bună seara, iubito”, cântată în duet cu Connect-R.

×
Subiecte în articol: antimonden