x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Cei "negri din întâmplare" vin din nou la Bucureşti

Cei "negri din întâmplare" vin din nou la Bucureşti

de Dana Cobuz    |    11 Sep 2010   •   00:00
Cei "negri din întâmplare" vin din nou la Bucureşti

Nu au trecut decât şase luni, şi cei şase "negri din întâmplare", adică Neri per caso, revin în România. După concertul extraordinar susţinut la Sala Radio în luna martie, grupul italian se numără printre invitaţii speciali la Zilele Bucureştiului, urmând să ofere un spectacol special la finalul serii de 19 septembrie, în Piaţa Ateneului Român.



Timp de o oră, italienii vor susţine un playlist "de colecţie" - conţinând atât hit-urile proprii laureate cu trofee la Festivalul San Remo sau cu Discuri de Platină, dar şi hit-uri internaţionale în maniera interpretativă care le-a adus recunoaşterea mondială. Pentru a rezona mai bine cu specificul românesc al evenimentului, cei şase artişti pregătesc surprize pentru spectatorii bucureşteni, cum ar fi interpretarea celebrei piese "Fetiţe dulci ca-n Bucureşti" şi un duet cu Horia Brenciu.

Fraţii Ciro şi Diego Caravano, Gonzalo şi Mimi Caravano (veri cu primii) şi prietenii acestora din copilărie - Mario Crescenzo şi Massimo de Devitiis au fost botezaţi "negri din întâmplare" într-o seară, pe când luau cina, într-un restaurant din Roma. Un prieten i-a văzut la masă; erau cu toţii îmbrăcaţi în negru. Şi le-a spus "Neri per caso".

La scurt timp după ce au început să cânte împreună în Salerno, oraşul lor natal, au participat la Festivalul San Remo 1995, câştigând simpatia juriului, publicului şi a criticilor cu maniera inedită de interpretare a capella a piesei "Le ragazze". Albumul lansat în acel an, purtând titlul melodiei care le-a adus trofeul, a conţinut doar piese italiene celebre, cântate a capella. În 1996, scot două albume: "Strumenti" (pentru care folosesc, pe lângă voci, diverse sunete scoase de linguri, pahare, mese, degete, palme, tălpi) şi "... so this is Christmas" (preluări ale celor mai cunoscute colinde). De asemenea, realizează coloana sonoră a filmului de animaţie "Cocoşatul de la Notre Dame" în Studiourile Disney. În 1999 susţin un turneu mondial, din Asia până în America Latina. În 2002 lansează un album de suflet, "Racolta", în care adună preferinţele lor muzicale, de la Bob Marley la Zucchero.

2007 îi aduce din nou în Studiourile Disney, realizând ilustraţia originală pentru "Cartea Junglei", iar în 2008 revin în atenţia publicului cu albumul "Angoli diversi". În urmă cu două luni au lansat "Angoli diversi" (Donne) - 12 duete cu cele mai spectaculoase voci feminine din muzica pop.
De la folclor la jazz, de la clasic la hip-hop, de la raggae la piese pentru coloana sonoră a unui film de animaţie, totul este posibil şi natural pentru Neri per caso. Fiindcă totul este interpretat spectaculos la... instrumente imaginare! Instrumentele sunt imitate din voce, ceea ce îi face unici şi irepetabili.

Au primit şase Discuri de Platină şi au pierdut şirul trofeelor San Remo pe care le-au luat acasă. Anul trecut, în martie, au fost recompensaţi în SUA cu Premiul CARAS pentru cel mai bun album a ccappela - "Angoli diversi", iar Alicia Keys şi-a convins personal stafful să facă deschiderea turneului mondial de promovare a albumului "As I Am" cu cei şase tineri din Napoli.

×
Subiecte în articol: antimonden