x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Chitară a lui John Lennon, vândută cu 2,41 miliane de dolari

Chitară a lui John Lennon, vândută cu 2,41 miliane de dolari

08 Noi 2015   •   11:15
Chitară a lui John Lennon, vândută cu 2,41 miliane de dolari

O chitară care a aparţinut lui John Lennon şi pe care cunoscutul membru al grupului 'Beatles' a folosit-o la compunerea unor melodii celebre precum 'She loves you' şi 'All my loving' s-a vândut, sâmbătă, la o licitaţie în SUA pentru suma de 2,41 milioane de dolari, scrie AFP.

Chitara, modelul Gibson acustic J-160E din anul 1962, fusese cumpărată, la Liverpool, în anul producerii sale de către membrii grupului Beatles pentru suma de 161 de lire sterline, au precizat responsabili ai casei de licitaţii Julien's Auctions, care a organizat licitaţia.

'John Lennon a îndrăgit această chitară care era importanţă pentru el pentru că a compus multe cântece cu aceasta alături de Paul McCartney', a informat Julien's Auctions într-un comunicat dedicat licitaţiei.

Chitara a dispărut în timpul unui concert de Crăciun susţinut de grupul Beatles la Finnsbury Park în Londra, în decembrie 1963, şi nu a mai fost găsită timp de aproape cinci decenii. Cei de la casa de licitaţii nu au precizat cum anume au ajuns în posesia instrumentului.

×