Un descendent al vechii familii a Draculestilor de Sintesti conduce de un an si jumatate singurul grup vocal-instrumental feminin de rock medieval. Rebelele Transilvaniei pun in scena spectacole inedite, de muzica, teatru, dans si cascadorie.
ROXANA I. ANCUTA
Daca aceasta trupa intitulata Rebelele Transilvaniei va cunoaste peste cativa ani popularitatea baietilor de la Vama Veche, inseamna ca Stefan Brandes chiar are "mana buna". Legatura dintre acesta din urma si cele doua formatii este una singura: Brandes a lansat ambele formatii. El este mentorul cantaretelor rebele si presedintele fundatiei "Dracula Society", este cel care asigura formatiei instrumentele de lucru, locul de repetitie, repertoriul, scenariul, costumele, regia si scenografia spectacolelor.
COLABORARE. Rebelele Transilvaniei sunt Larisa Stanciu (orga si voce - membru fondator), Raluca Popa (17 ani - vioara si voce), Elena Iamandi (17 ani - vocal), Iuliana Iamandi (14 ani - pian si voce), Antonia Popa (13 ani - chitara bass). In momentul de fata, ele pregatesc doua albume muzicale ("Misterul Poseidonienilor" si "Adolescenta rebela"), care vor iesi pe piata in primavara lui 2005. Pe unul dintre aceste albume va fi inclusa si o piesa pe care le-a compus-o Nicu Covaci.
In mod surprinzator, componentele grupului nu au nici o legatura de sange cu Transilvania, fetele fiind bucurestence, eleve ale Liceului de Muzica "Dinu Lipatti". Cu exceptia Larisei Stanciu, lidera rebela, care este in clasa a XII-a la Colegiul National "Iulia Hasdeu". Pana la 18 ani, Larisa a scris deja trei carti, iar unul dintre volume, "La 16 ani, Rebelele Transilvaniei", va inspira scenariul unui lung metraj romanesc.
CASCADORII. Rock Medieval inseamna spectacol de teatru, muzica, dans si cascadorii. Cel mai recent show de acest gen l-au pus in scena, la Sinaia, cu ocazia Festivalului Toamnei. "Manifestarea am dedicat-o Reginei Maria, un personaj exceptional, a carei viata este, din pacate, mai putin cunoscuta publicului larg." La Sinaia, fetele au fost martorele unei intamplari care intra in sfera paranormalului. "Castelele regale romanesti sunt recunoscute ca fiind indeobste «linistite», fara a fi bantuite de fantome asemeni suratelor lor din Scotia, Anglia sau Rusia. Ne aflam chiar in salonul Reginei Maria, la Pelisor, cand toata lumea prezenta a fost coplesita, la un moment dat, de un miros puternic de violete. Personalul de supraveghere a reactionat dur si ne-a admonestat, crezand ca ne-am jucat cu niste spary-uri, dar toti ne-au tinut partea, confirmand faptul ca nu am facut nimic", ne povesteste Larisa. A izbucnit o mica cearta, care a fost curmata insa de relatarile lui nea Gyuri, cel mai vechi ghid, fost paznic in corpul oamenilor de serviciu ai castelului.
Citește pe Antena3.ro