x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Coarne cu 35% mai scurte

Coarne cu 35% mai scurte

de Dana Andronie    |    Dana Cobuz    |    20 Aug 2009   •   00:00
Coarne cu 35% mai scurte
Sursa foto: RADU TUTA/AGERPRES

Festivalul Cerbul de Aur 2009 şi-a tăiat şi el 35% din "coarne", faţă de anul trecut, în spiritul crizei financiare. Cu toate acestea, bugetul i-a rămas foarte consistent:aproximativ 1,5 milioane de euro.



Cerbul de Aur îşi face intrarea pe scena de la Braşov cu... artificii. De la cele financiare la onorariile de recitaluri negociate pe "prietenii" şi până la artificii sceno-tehnice propriu-zise. Echipa TVR care se ocupă de festival a vrut să arate presei şi, implicit, publicului că se poate face spectacol şi cu bani mai puţini. "Bugetul din 2009 este cu 35% mai mic decât anul trecut.

Onorariile artiştilor sunt de bun-simţ şi toate cheltuielile au fost negociate la sânge", a declarat Mioara Negescu, directorul festivalului. Pe de altă parte, Petre Năstase, regizorul Cerbului, spune că va face la Braşov o trecere în revistă a istoriei muzicii moderne, din anii '50 până în zilele noastre.

Fiecare seară de festival (de pe 2 până pe 7 septembrie) are un concept propriu: Evergreen, Pop, Rock, Finala concursului de interpretare, Gala Laureaţilor şi Superstar şi, la 7 septembrie, Hora satului.

ECONOMII
Scena din Piaţa Sfatului va fi sub forma celei de la San Remo, iar fiecare seară de festival, de miercuri până duminică, va însemna nu doar muzică, ci un spectacol multimedia, în care au fost îmbinate numere de balet, proiecţii pe ecrane, efecte speciale, toate pe un fundal muzical live asigurat de trupa Sistem.

Bugetul pentru artiştii străini care vor concerta la Braşov este de aproximativ 150.000 de euro - onorarii şi drepturi de televizare. Formaţia Hot Chocolate şi chitaristul Steve Vai vor primi câte 20.000 de euro, iar cântăreţul Tiziano Ferro - 60.000 de euro, deşi acesta "costă" între 80.000-100.000 de euro.

Nu lipsesc din program recitalurile româneşti. În seara Evergreen (2 septembrie), vor cânta şlagăre româneşti Gabriel Cotabiţă, Paula Seling, Nico, Nicola, Leo Iorga, Luminiţa Anghel, Marcel Pavel, Aurelian Temişan, Monica Anghel, Vlad Miriţă, Delia Matache, Mihai Georgescu, Aura Urziceanu, George Nicolescu şi Doina Spătaru. Joi seară face show trupa Holograf, vineri - Direcţia 5 şi sâmbătă - Vama. În seara Galei Laureaţilor, cântă Loredana şi invitaţii săi.

×
Subiecte în articol: antimonden cerbul aur recitaluri