x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Concurentii straini de la "Cerbul de Aur"

Concurentii straini de la "Cerbul de Aur"

10 Iul 2004   •   00:00
Concurentii straini de la "Cerbul de Aur"

Sase romani sunt in cursa pentru "Cerb". Razvan Crivaci, Cristian Nistor, Mihai Andrei Mos, Spin, Slang si Mandinga se vor infrunta cu 21 de concurenti straini, care mai de care cu diplome, distinctii si premii obtinute la festivaluri internationale.

DANA ANDRONIE, CATALINA IANCU

Daca e sa ne luam dupa CV-urile acestora, romanii vor avea rivali de temut. Dar poate ca unde-s sase puterea creste si un cantaret mioritic va pune, pana la urma, mana pe "Cerb".

ARGENTINA: ANALIA SELIS. A absolvit Facultatea de Arte Muzicale din San Miguel. Analia Selis are o "colectie" de diplome: "Diploma in educatia muzicala" (1997), "Diploma acordata pentru performante vocale" (Cambridge, mai 2002) etc. A facut parte din corul pentru tineri al Guvernului Argentinei. A urmat cursuri de limba germana si limba franceza la Harvard. Iar la "Dante Alighieri", limba italiana.

ITALIA: D’AVERNA SI CIX. Daniele Colella (22 de ani), nume de scena D’Averna, mosteneste de la tatal sau temperamentul italian si pasiunea pentru gastronomie. Iar de la mama sa s-a molipsit cu microbul muzicii. A studiat canto si acum ia lectii de chitara. Cinzia Rosa (27 de ani), nume de scena Cix, se mandreste cu o "Diploma in teorie, solfegiu si canto musical", pe care a obtinut-o la Conservatorul "G. Verdi" din Torino, si cu o "Diploma complementara pentru pian", la Conservatorul Cuneo. In 1997 a plecat in Africa si a cantat timp de doi ani.

MALTA: ELEONOR SI JULIE&LUDWIG. La 22 de ani, Eleonor Cassar, din Malta, are ganduri marete: vrea sa devina solista de opereta. A participat la mai multe festivaluri din Europa. Julie&Ludwig reprezinta tot Malta la "Cerb". Ei au castigat finala nationala a concursului Eurovision 2004 cu melodia "On Again Of Again". Clasarea lor pe locul 12 la finala europeana de la Istanbul a adus Maltei calificarea automata la concursul Eurovision de anul urmator. La 6 ani, Ludwig a inceput sa ia lectii de pian sub indrumarea unchiului sau, dirijorul Mro. Joe Borg. Acesta si-a incurajat nepotul sa intre in corul Catedralei "St. John". Julie Zahra canta inca de la 4 ani in corul bisericii. Este absolventa a Facultatii de Sociologie din Malta.

OLANDA: SOCA GIRLZ. Soca Girlz, Anoushka, Karin si Yvette canta si danseaza la fel de bine. Asa zic ele. Conducatoarea grupului, Anoushka, a urcat pe scena la sase ani si a interpretat un cantec despre Micky Mouse. Karin si Yvette sustin ca danseaza inca dinainte de a se naste. Cu piesa "Cha cha Slide", Soca Girlz au reusit sa cucereasca Turcia, Marea Britanie, Germania, Grecia si Spania.

ESTONIA: EWERT SUNDJA. Ewert Sundja (21 de ani) a debutat si ea in corul bisericii. A avut mare succes cu muzica crestina contemporana. A studiat pop-jazz-ul la Scoala de Muzica "G. Ots". A participat la finala nationala estoniana Eurovision, cu melodia "Dance". Ewert a jucat si in musical-ul "Jesus Chris Superstar", unde a detinut rolul Apostolului.

FINLANDA: KAIVANTO&MILANA MISIC. Petri Kaivanto este un cunoscut om de radio si de televiziune, interpret si compozitor din Finlanda. Recent, a inregistrat un tango in Buenos Aires, iar anul trecut a lansat doua melodii hip-hop care au devenit hit-uri. La Brasov, Petri isi doreste sa cante a doua melodie in limba romana. Milana Misic a patruns in lumea muzicii datorita mamei sale, cea mai indragita cantareata finlandeza, Laila Kinnunen, si tatalui sau, Miso Misic, un muzician profesionist.

CROATIA: KARMA. Karma este O-zone-ul Croatiei. DJ Neno (Nenad Cirjak), Tara (Majda Suselj) si, scuzati, Pipi (Josip Miani) si-au facut debutul in 1999, iar in 2001 au lansat primul lor album, "Sedam dana", la Split Festival. "Prije nego mi haljinu svuces" a fost hit-ul croat al verii in 2002, iar albumele "Sedam dana" si "Zavrti zivot" au adus grupului "Discul de platina".

MOLDOVA: NELLY. Sa fie oare vorba despre o alta Anna Lesko? Din Moldova va veni la "Cerb" Nelly. Norocul ei ca traieste la Chisinau, caci altfel ar fi facut o saptamana pe drum. Caci ii este teribil de frica de avion. Are rau de inaltime si de aceea n-a pus in viata ei piciorul intr-un aparat de zbor. Are trei albume si a terminat Colegiul de Muzica la Tiraspol.

GERMANIA: MANUEL SANCHEZ. Dupa ce a fost ocupat cu actoria, aparitia in spoturi publicitare, modeling, filme tv, dar si cu muzica, Manuel a fost lider al cvartetului vocal "Vulcano". Dupa nume, nu pare german. De fapt, este pe jumatate spaniol. Primeste tot timpul cereri pentru prestatii live in cadrul unor spectacole, discoteci, evenimente din Viena, Berlin, Köln, Frankfurt, München.

UCRAINA: ALIBI. Grupul Alibi este format din doua surori din Kiev - Zavalskaya Anna Alexandrovna (22 de ani) si Zavalskaya Angelina Alexandrovna (21 de ani). Au cantat numai impreuna. Surorile sunt laureate la 17 festivaluri internationale. Au studiat vioara, au filmat spoturi publicitare si au fost prezentatoarele unui concurs de televiziune.

GEORGIA: ANRI. Jokhadze Anri Omarievich (24 de ani) canta de la patru ani, iar in prezent este solistul Teatrului Muzical "V. Abashidze" din Tbilisi. Ambitusul vocii sale este de patru octave. Anri compune cantece si versuri si este foarte popular in Georgia. Din 1997 si pana acum n-a trecut nici un an in care sa nu castige un premiu.

CANADA: Angelica Ganea. Angelica este chiar compatrioata de-a noastra, stabilita in Canada. Desi a castigat multe premii in Romania, in orasele de provincie, se pare ca mai apreciata este peste Ocean. A urmat cursurile Scolii Populare de Arta din Galati si a fost si balerina. A cantat in deschiderea unor concerte ale unor interpreti cunoscuti: Richard Marx, Natalie Cole, Deborah Cox, Olivia Newton John.

SERBIA: MADAME PIANO SI FRANCO MASSI. "Madame Piano" (25 de ani) a studiat vioara la Academia de Muzica din Sarajevo. In 1991, a devenit cantareata in Orchestra de Jazz Belgrad. Trei ani mai tarziu, a castigat toate premiile de la festivalul "Beogradsko prolece". A devenit primul profesor de jazz interpretativ al Scolii de Muzica "Stankovic".

BULGARIA: NINA NIKOLINA SI SILVY NIKOL. Din Bulgaria vine Nina Nikolina. Si-a inceput cariera la varsta de trei ani, in corul scolii, dirijat de… mama ei. Cam tot atunci lua lectii de pian. A studiat la Scoala de Muzica Pleven si are doua specializari diferite - interpretare folclorica si contrabas. Si la Facultatea de Muzica din Plovdiv si-a ales doua specializari: sef de cor-orchestra populara si pedagogie muzicala. A lucrat si la cel mai popular show de televiziune, "The Slavi’s Show". Tot pentru Bulgaria va concura si Silvy. A castigat primul ei concurs cand avea doar 15 ani. A luat apoi la rand festivalurile din toata Europa.

CHINA

In tara ei, lui Jin Haixin i se spune "zana zanelor". Melodiile lansate i-au adus nenumarate premii muzicale in China. Intr-un timp foarte scurt, primele ei doua albume s-au vandut in milioane de exemplare. In 1998, a semnat un contract cu Sony Music si a inregistrat primul album "Wake the Ears Up". In acelasi an, radioul national din China i-a acordat un premiu pentru "Cel mai bun tanar interpret". Dupa ce a semnat un contract cu Warner Music China, in iulie 2002, Jin a lucrat tot mai mult la imaginea ei. Recent i-a aparut si cel de-al treilea album, "Haixin Jin".

ISRAEL

Elinor este o tanara interpreta de R&B din Israel. Canta de la varsta de cinci ani si provine dintr-o familie de muzicieni. A fost considerata copil-minune si a fost remarcata de specialistii industriei muzicale. A cantat cu fanfara militara din Israel si a aparut in nu mai putin de sapte musical-uri in Las Vegasul israelian, Eilat. Isi pregateste primul album international, impreuna cu concurentul de anul trecut de la "Cerbul de Aur", Amit Z.

MACEDONIA

Grupul 4Play este format din patru fete: Izabela Jovanov (18 ani), Nina Janeva (18 ani), Magdalena Cvetkoska (17 ani) si Sakine Dzeladinovska (17 ani). In luna aprilie a acestui an, cele patru fete 4Play au inregistrat cantecul "Say Yes to Love" ("Spune da dragostei") si intr-o saptamana au ajuns in varful topurilor din tara de bastina. Tot din Macedonia este si Elena (18 ani). A debutat in cadrul concursului "Play - Search for the stars". Intr-un singur an, a primit din partea casei de productie sase videoclipuri pentru cele mai bune piese. A fost invitata sa cante cu cel mai popular interpret sarb, Daniel Djokic.
×
Subiecte în articol: antimonden muzica