x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Cotele Festivalului de la Mangalia

Cotele Festivalului de la Mangalia

de Dana Andronie    |    18 Aug 2008   •   00:00
Cotele Festivalului de la Mangalia

ALTERNATIV ● Costi Ioniţă a venit la Callatis cu cinci fete care cîntă rock
Penultima seară de Callatis a fost servită în Portul Turistic din Mangalia sub forma unui cocteil muzical, "slab alcoolizat". Nume cunoscute sau mai puţin cunoscute s-au urcat (cu CD-ul) pe scena scoică. Unii artişti au demonstrat naţiunii că "s-au dus zglobiu spre un alt gen". Astfel a prezentat Gabriel Cotabiţă "schimbarea la faţă" a Roxanei Spoială (fostă Heaven) şi a Sylviei (fostă Etno).



ALTERNATIV ● Costi Ioniţă a venit la Callatis cu cinci fete care cîntă rock
Penultima seară de Callatis a fost servită în Portul Turistic din Mangalia sub forma unui cocteil muzical, "slab alcoolizat". Nume cunoscute sau mai puţin cunoscute s-au urcat (cu CD-ul) pe scena scoică. Unii artişti au demonstrat naţiunii că "s-au dus zglobiu spre un alt gen". Astfel a prezentat Gabriel Cotabiţă "schimbarea la faţă" a Roxanei Spoială (fostă Heaven) şi a Sylviei (fostă Etno).

Prin folclorul culiselor circulă următoarea întîmplare care ar putea intra în baza de date a bancurilor mioritice. La Craiova, în oraşul de baştină, Gabriel Cotabiţă s-a dus la un concert Iris, trupă al cărei solist fusese cîndva. Irişii erau bine păziţi, iar Cotabiţă a vrut să se strecoare prin spate. A fost oprit însă de un miliţian. Artistul şi-a zis numele, crezînd că organul îl va recunoaşte şi îi va da drumul. Da’ de unde! "Eu sînt Gabriel Cotabiţă!" – a insistat el de cîteva ori. Cum miliţianul se săturase de insistenţele "individului", i-a spus răspicat: "Poţi să fii şi Cota 1.400!". Aşadar, dacă existenţa unui Everest în muzica românească este o problemă încă discutabilă, avem măcar certitudinea Cotei 1.400! Ne-am permis această amuzantă digresiune, ştiind foarte bine că lui Gabriel Cotabiţă îi funcţionează bine glanda umorului.

(NO)ROCKUL LUI COSTIŢĂ. Dar să trecem la fauna cîntăcioasă de la Callatis. Celia, Aida, David DeeJay&Dony, Anka Badiu, Alb Negru, Andreea Antonescu, Zero, Lili Sandu, Julia Jianu, Paradise, Anne’s, Distinto, Shanna, Sylvie, Dya, Shock etc. au avut de împărţit celebra scenă scoică, într-o singură seară.

Costi Ioniţă n-a venit la Callatis doar să cînte (reggaeton, nu manele!), ci şi în calitate de manager, Aida şi Blaxy Girls fiind sub oblăduirea sa. Dacă primul nume vă mai spune cîte ceva, cu siguranţă cel din urmă – Blaxy Girls – este o noutate. Ei bine, Blaxy Girls este o trupă de rock alternativ, alcătuită din cinci fete, care ne-au impresionat în mod plăcut. Cîntă de mama focului, au doar 16-17 ani şi au toate şansele să intre pe uşa din faţă a showbiz-ului. Jos pălăria în faţa lui Costi, are nas detector de talente!

RUGĂ. Dintre don’şoarele care s-au îndreptat zglobiu spre alt gen muzical, Roxana Spoială ne-a atras atenţia prin simplul fapt că n-a venit însoţită de CD. A avut trupă pe spate şi backing vocals – fetele Pinky. Stilul pe care-l practică fosta Heaven este pop-rock. N-a sunat rău deloc, însă poate să te cheme şi Spoială, că tot nu poţi căpăta voce şi dicţie peste noapte! Combinaţia Pinky cu instrumentişti buni face din "Shanna" un proiect vandabil.    

Andra şi George Nicolescu au fost vedetele de Sfînta Mărie. Seara de vineri s-a deschis cu o rugă cîntată de George Nicolescu. "A ieşit foarte bine. Lasă, să-şi mai aducă aminte lumea că mai e nevoie să se şI roage!" – a rostit Cotabiţă, ca şi cînd s-ar fi simţit răzbunat de ceva. Andra era în culmea fericirii. Dansa, cînta, rîdea, se poza cu toată lumea în culise. Radia. Şi pe scenă prinsese aripi. Îmbrăcată în costum popular (stilizat), a cîntat "Mărie şi Mărioară", "Mărioară de la Gorj", "Codrule, ce te mîndreşti!". Există o explicaţie! Sîmbătă, 23 august, Andra va fi mireasă. Ea a început deja petrecerea, pentru a fi în formă la nunta sa. Îi dorim familiei Măruţă să aibă viaţă gustoasă!

FRUMUSEŢI ALESE. După îndelungi deliberări, preşedintele Adrian Păunescu şi membrii juriului au ales cîştigătoarele de la Miss. Numărul 5 în concurs, Alexandra Tănase din Canada, este Miss Diaspora 2008! Numărul 9, Denisa Melinte (Italia), a ocupat locul II, devenind pentru un an imaginea Hotelului Paradiso. Numărul 3 în concurs, Ioana Şerbu din Belgia, a prins locul III, pe care a trebuit să-l împartă cu Maria Van Haaren din Franţa. Letiţia Viţelaru din Italia (are o voce de aur şi poate vom mai auzi de ea) a primit Premiul de Excelenţă.
Iar Nicoleta Buga din Serbia este cîştigătoarea Premiului de popularitate.

P.S. Dacă la Callatis v-a plăcut de Alina Sorescu, atunci o să aveţi bucuria de a o vedea la Cerbul de Aur, unde va prezenta alături de Dan Bittman. Cît despre Leonard Miron, avem doar atît de spus: să-i dea cineva papucii! Ne ajunge cît l-am văzut desculţ şi lipsit de inspiraţie. Un telespectator a intrat în direct la Dopo Festival şi a spus că festivalul este prost. Era doar o părere. Leonard a vrut să dreagă busuiocul, dar i-a ieşit altceva: "Lăsaţi, eu am băut o cafea şi mai proastă decît festivalul!". O fi vrut să spună ceva de bine, dar i-a ieşit prost. Adevărul e că Festivalul Callatis are deja o cotă greu de minimalizat. Nu este chiar Everest, dar e mai sus de Cota 1.400. Fără nici o legătură cu Gabriel Cotabiţă...

Echipa de şoc

Anca Tivadar, Alexandra Voica şi Simona Oţel sînt echipa de şoc de la Fashion TV. Sînt şocante, pentru că sînt şi frumoase şi deştepte. Reporteriţa Anca Tivadar a reuşit să-l facă pe Adrian Păunescu să vorbească despre modă. "Domnul Păunescu a fost amabil şi mi-a zis că trebuie să potriveşti ceea ce eşti cu ceea ce îmbraci. Dacă ai esenţă, nu contează neapărat vestimentaţia ta" – ne-a relatat Anca. Simona Oţel – colega de microfon – are 19 ani, este din Cluj şi oscilează între două facultăţi: Business şi Construcţii. A intrat la amîndouă şi încă nu s-a decis dacă va merge la Construcţii pentru a termina ceea ce a început Bechtel. L-a intervievat şi pe Leonard Miron, surprinzîndu-l cu următoarea întrebare: "Ce părere ai despre încălzirea globală?". Pauză. De gîndire. A urmat apoi răspunsul: "Eu folosesc deodorant fără freon". Alexandra Voica este operatorul cu sîni care a filmat tot ceea ce s-a întîmplat în culise. Are 19 ani şi trei joburi: este manager la Transilvania Fashion, şef de cabinet la MM Mikotronic şi operator la Callatis. Este şi model în timpul puţin liber pe care-l mai are, îi place să muncească, să surprindă momente plăcute din viaţa oamenilor.

×
Subiecte în articol: antimonden callatis cotabita cotabi