x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Cu cât se vinde cea mai scumpă vilă din lume

Cu cât se vinde cea mai scumpă vilă din lume

14 Dec 2016   •   16:17
Cu cât se vinde cea mai scumpă vilă din lume

Villa Les Cèdres, care a fost construită în jurul anului 1830, a fost locuinţa regelui belgian Leopold al II-lea şi este localizată în în cea mai exclusivistă localitate din apropierea oraşului Nisa, Saint-Jean-Cap-Ferrat şi se vinde cu 1 miliard de euro.

Actualul proprietar al vilei cu 10 dormitoare şi cu piscină olimpică este Suzanne Marnier-Lapostolle, membră a familiei Grand Marnier. Casa se află îm priprietatea familiei, care este faimoasă pentru cognacul său, din anul 1920.

Vila are una dintre cele mai frumoase grădini din Europa, cu o pajişte de 141640 m pătraţi, 15.000 de plante, 20 de sere cu o colecţie excepţională de plante exotice, rare. De această grădină se ocupă în jur de 15 grădinari care sunt angajaţi cu normă întreagă.


Suzanne Marnier-Lapostolle

Dealungul timpului Saint-Jean-Cap-Ferrat a atras celebrităţi şi capete încoronate din toată lumea. Unul dintre cei care adora să îşi petreacă vancanţele în villa belle epoque a fost şi Winston Churchill cruia îi plăcea să-i picteze grădina.

Printre alte personaje celebre care a trecut pragul vilei se numără, Charle Chaplin, David Niven, William Somerset-Maugham, Elizabeth Taylor şi Richard Burton, dar şi Prinţul Rainier III de Monaco.

Una dintre vilele celebre de pe Rivieră care a fost vândută la u preţ exorbitant este Villa Leopolda care a fost cumpărată de oligarhul rus Mikhail Prokhorov cu "doar" 390 milioane de euro.

Magnifica vilă Villefranche-sur-Mer, care se află în apripiere de Saint-Jean-Cap-Ferrat, a fost în proprietatea lui Lily Safra, care a moştenit-o de la soţul său, bancherul Edmond Safra.

Villa Les Cèdres

×