x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden De profesie, nas

De profesie, nas

14 Mai 2004   •   00:00

Orice fin si-ar dori sa aiba un nas celebru, cu care sa se mandreasca. Am incercat sa aflam cat de serios isi asuma rolul de parinte spiritual unii dintre cei mai cunoscuti nasi din Romania.

DANA CIOBANU

A fi nas inseamna in primul rand o responsabilitate pe care ti-o asumi pentru toata viata. Nu e un „titlu" si nici o afacere, cu atat mai putin un rol pe care sa-l joci in fata Bisericii si a societatii. Cel putin asa ne-au declarat celebritatile pe care le-am intrebat ce inseamna sa fii nas.

8 botezuri pentru 8 avorturi

Pentru ca s-a casatorit abia anul trecut, creatoarea de moda Romanita Iovan nu a avut inca timp sa cunune cupluri. Dupa cum se stie, nu poti fi nas de cununie daca nu ai fost casatorit la biserica. Situatia se schimba in acest an, cand impreuna cu sotul ei Romanita va fi nasa pentru doua cupluri. La capitolul botezuri sta bine. Are deja patru fini: un baiat si trei fetite, cea mai recent botezata fiind fiica vedetei de la Acasa TV, Corina Danila. In aceasta vara se pregateste sa naseasca inca doi bebelusi, un baietel si o fetita. „Vreau sa-i tin pe finii mei foarte aproape, sa se imprieteneasca intre ei si, in viitor, sa se ajute unul pe altul. Mi-am luat foarte in serios rolul de nasa", spune ea. Romanita Iovan isi doreste sa boteze cel putin opt copii. „Eu cred ca ai parte de un act de iertare de la Dumnezeu daca botezi cate un copil pentru fiecare copil caruia nu i-ai dat viata. Am facut opt avorturi, asa ca vreau sa botez opt copii. Multa lume m-a condamnat pentru ca am recunoscut ca nu am vrut cei opt bebelusi pe care i-as fi putut naste, insa nu mi-am dorit pana acum sa am copii", marturiseste Romanita.

Are o agenda numai cu fini

Cuplul de actori Catrinel Dumitrescu si Emil Hossu se mandreste cu o relatie aproape perfecta cu finii lor. Incearca sa-i intalneasca ori de cate ori au vreme. „Avem trei fini la Cluj, pe care nu-i vad prea des, din cauza distantei. Dar cu finii din Bucuresti suntem foarte apropiati", ne-a spus indragita actrita. Despre nasit, Catrinel Dumitrescu afirma ca „este un gest crestinesc" si ca „nu poti sa raspunzi la dragoste decat cu dragoste".

Nasu"" Radu Moraru de la B1TV si-a transformat porecla in renume. Realizatorul de talk-show-uri este nas si in realitate, de botez pentru cinci copii si de cununie pentru trei cupluri. „Sa fii nas este o responsabilitate pe care nu ti-o asumi doar la biserica, ci pentru toata viata. Daca nu avem mai multi fini este doar pentru ca nu avem timp sa ne vedem cu toti, sa pastram o legatura stransa. Sotia mea are o agenda in care sunt notate toate datele importante din viata finilor nostri. Ii sunam de aniversari si zile onomastice si incercam sa ne si intalnim la masa, sa iesim la iarba verde impreuna", ne-a declarat „nasu"" Radu.

Ciuculete are 19 finute care-i poarta numele

Interpreta de muzica populara Ileana Ciuculete are doar finute de botez, 19 la numar si care-i poarta toate numele. Ca un facut, majoritatea fetitelor au calitati vocale deosebite, de parca nasa le-ar fi daruit cu talent. „Cand ma duc la vreo nunta si mireasa este insarcinata, ii promit ca daca va naste o fata, o voi boteza eu", ne-a spus interpreta. In privinta finilor de cununie, Ileana se poate lauda, deocamdata, doar cu sase perechi nasite. „A trebuit sa refuz pe multi, pentru ca stiam ca nu voi avea timp pentru toate traditiile impuse de calitatatea de nas. Dar cu cei pe care i-am nasit deja tin legatura indeaproape", ne-a mai declarat solista.

Si-a facut bine meseria si detine recordul la nasit

De departe, Ion Dolanescu este interpretul cu cei mai multi fini, de nu le mai stie numarul. „Prin 1979, cand mi-am completat fisa de pasaport, aveam vreo 300 de fini. Acum, am peste 1.000. Si in aceasta vara am programate un botez si o cununie", ne-a spus el. Solistul afirma ca bunatatea cu care s-a purtat cu el nasa sa de botez, Olga, l-a influentat pentru toata viata. Si mai are o vorba: „Daca iti da nasu’, ai toata viata!". „Cred ca cele mai frumoase fapte crestinesti sunt sa cununi si sa botezi", ne-a marturisit Dolanescu.
×
Subiecte în articol: antimonden