x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Debut cu cantec - Manelisti si lautari, actori in filme si telenovele

Debut cu cantec - Manelisti si lautari, actori in filme si telenovele

de Simona Ecovoiu    |    13 Aug 2006   •   00:00
Debut cu cantec - Manelisti si lautari, actori in filme si telenovele

In ultima vreme, regizorii s-au inghesuit sa distribuie, in filmele lor, manelisti si lautari. Succesul peliculelor cu pricina nu a intarziat sa apara.

Preferatii regizorilor? Florin Salam, Adi Minune si Cristina Ioana, mai nou artisti ai Autentic Music, Cornelia Catanga si, nu in cele din urma, Nelu Ploiesteanu. In anul 2002, Adi Minune figura pe afisul filmului "Furia", in regia lui Radu Muntean, caci, deh, cine ar fi fost mai potrivit sa interpreteze rolul unui boss din lumea rromilor daca nu vestitul manelist?

SUCCES. Ca sa nu mai adaugam ca una dintre melodiile de pe coloana sonora este interpretata de acelasi Minune. S-a facut mare valva la vremea respectiva privind debutul actoricesc al interpretului. Nu este floare la ureche sa joci intr-un film cu un buget foarte mare pentru Romania, de 900.000 de euro. Televiziunile erau prezente la filmarile ce aveau loc mai degraba in miez de noapte, pentru a-l intervieva pe Adi, care isi facea aparitia insotit de bodyguarzi, ca un adevarat star de cinema. Productia s-a bucurat de succes, dar nimeni n-a precizat exact si din ce motive. Distributia? Story-ul? Regia? Cert este ca prezenta manelistului pe marele ecran a fost de bun augur, reusind sa atraga atentia asupra peliculei. In plus, in salile de cinema au intrat si rromii.

Sa trecem la un alt personaj: Cristina Ioana, o manelista despre care s-a auzit mai degraba pe la nunti si pe la botezuri. Ea a fost cooptata de studiourile Media Pro Pictures, pentru filmul "Dragoste de cartier", care va fi lansat pe marele ecrane in toamna: "Interpretez un rol secundar, fireste, acela de solista, cant la nunta lui «Calu si a Marcelei», alaturi de taraful meu. Este un film care va prinde foarte bine la publicul larg, pentru ca este inspirat din viata reala", spune ea.

PE MASURA. Manelistul Adi Minune a interpretat in "Furia" rolul unui boss din lumea rromilor

OFERTE. Si Florin Salam a fost cautat de un producator de filme din... Statele Unite ale Americii. Totul s-a intamplat cu putin timp in urma, cand Florin a concertat in SUA: "Pentru ca eman buna dispozitie si sunt carismatic, mi s-a propus sa devin actor. Nu pot sa dezvalui mai multe amanunte despre treaba asta, pentru ca inca sunt in negocieri", ne-a declarat artistul. Corneliei Catanga i s-a propus sa joace intr-o productie sarbeasca, iar mai nou, intr-o telenovela: "Prima oferta a cazut, nu stiu din ce motive, iar la cea de a doua ma mai gandesc, deoarece mi s-a propus sa joc alaturi de fiul meu, Alexandru, dar si de sotul meu intr-o telenovela. Urma sa fim o familie si in serial, dar pentru ca sotului meu i se dadea rolul unui barbat care calca stramb, nu mi-a convenit. Ar dauna imaginii noastre. Noi suntem o familie unita, ne iubim foarte mult si nu as vrea sa fim perceputi altfel".

RECORD. Nelu Ploiesteanu a jucat in patru filme

ROL DUPA ROL. Cat il priveste pe Nelu Ploiesteanu, acesta este in top, cu patru roluri la activ in peliculele "Cel mai iubit dintre pamanteni", "Filantropica", "Intre caini si lupi" si "Ciocoii noi cu bodyguard", premiera celui din urma urmand a avea loc in curand: "Nu prea am avut replici, doar am cantat la acordeon. In privinta onorariului, va spun ca nu a fost mare. Dar, la urma-urmei, nu asta a contat. M-a onorat propunerea de a juca alaturi de mari actori precum Stefan Iordache si Mircea Albulescu. «Cel mai iubit dintre pamanteni» si «Ciocoii noi cu bodyguard» au fost regizate de Serban Marinescu, el contribuind, astfel, la debutul meu pe marele ecran. Daca inregistrarile din spectacole se mai pierd, filmele raman, asa ca ne pot vedea multe generatii. E mare lucru sa ti se propuna roluri pentru marele ecran, indiferent daca esti actor de meserie sau doar... lautar".

×
Subiecte în articol: antimonden