x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Despagubiri pentru o tunsoare gresita

Despagubiri pentru o tunsoare gresita

18 Noi 2005   •   00:00

O dama de companie a obtinut, din partea unei instante japoneze, o despagubire in valoare de 240.000 de yeni (peste 1.700 de euro) pentru ca a fost tunsa altfel decat ceruse.

Pensionare la 102 ani


Albina Cruces Vazquez, directoarea scolii primare Eduardo Noveo din Mexico, s-a pensionat la varsta de 102 ani, dupa 85 de ani de servicii pedagogice. Vazquez si-a inceput cariera in 1920 la Guanajuato, in centrul Mexicului. In 1947, ea a fondat Eduardo Noveo, pe care a condus-o timp de 58 de ani.


Expozitie de cadavre plastifiate


"Bodies... The Exhibition" este titlul sub care sunt reunite 22 de cadavre umane, plus alte 260 de organe sau bucati de trupuri, la South Street Seaport Exhibition Center din New York. "Operele de arta" sunt obtinute printr-un proces de plastifiere, prin care apa si grasimile din corp sunt inlocuite cu silicon. Exponatele sunt persoane neidentificate din China, obtinute de la Dalian Medical University of Plastination Laboratories.

Top - Cea mai sexy mamica de la Hollywood


Actrita Denise Richards (foto) a fost votata cea mai sexy mamica de la Hollywood, intr-un sondaj realizat de revista americana In Touch. Richards le-a surclasat pe Reese Witherspoon si Angelina Jolie. Locul patru este ocupat de Kate Hudson, urmata fiind de Britney Spears, Kelly Ripa, Heidi Klum si Courtney Cox. Ultimele doua pozitii sunt ocupate de Gwyneth Paltrow si Sarah Jessica Parker.

Sentinta - Despagubiri pentru o tunsoare gresita


O dama de companie a obtinut, din partea unei instante japoneze, o despagubire in valoare de 240.000 de yeni (peste 1.700 de euro) pentru ca a fost tunsa altfel decat ceruse, relateaza AFP. Tanara de 27 de ani - hostess intr-un bar din cartierul placerilor Kabukicho, Tokyo - s-a dus intr-un salon de coafura cerand aceeasi tunsoare vazuta la un manechin dintr-un magazin de moda. Insa, potrivit marturiei sale, parul i-a fost taiat mult prea scurt si vopsit prost. Ea a refuzat despagubirea amiabila de 100.000 de yeni (720 de euro) propusa de salonul respectiv si a cerut in justitie o compensatie de 6 milioane de yeni (43.200 de euro).

Cheltuieli - 3.000 de lire pentru 40 de penny


Un consiliu local a cheltuit 3.000 de lire sterline pentru a aduce in fata justitiei o femeie care nu a platit taxa de parcare de 40 de penny (aproximativ 15 centi). Laura Trotman, din Stroud (Gloucestershire, Marea Britanie), nu a putut plati taxa de parcare, intrucat aparatul era vandalizat. A urmat o amenda de 5 lire sterline pe care nu a putut-o plati deoarece ghiseul tocmai se inchidea cand a ajuns ea. Apoi femeia a contestat amenda, drept pentru care s-a ajuns la tribunal. Judecatorii au inchis in cele din urma cazul, intrucat reprezentantii consiliului local din Stroud s-au blocat in punerea la punct a documentelor. Cheltuielile totale ale edililor - 3.000 de lire sterline.

Londra - Garaj vandut cu 650.000 de lire sterline


Un garaj din Marea Britanie a fost vandut cu fabuloasa suma de 650.000 de lire sterline, relateaza Rompres. Potrivit sursei citate, garajul, situat in Egerton Terrace, Chelsea, fusese pus la licitatie, cu un pret de incepere de 300.000 de lire. "Garajele din Chelsea sunt rare precum dintii de gaina. Cand apare unul de vanzare este un eveniment important. Oamenii prefera sa le pastreze chiar daca nu mai au nevoie de ele. Sunt un fel de investitii pe termen lung", a declarat reprezentantul unei agentii imobiliare.

Sinucidere - S-a ingropat de viu


Un barbat dintr-o localitate doljeana s-a sinucis, ingropandu-se de viu. Groapa si-o sapase singur pe campul de la marginea comunei. Cadavrul acestuia a fost gasit miercuri seara, de fiul sau, la mai bine de o saptamana de la sinucidere, transmite corespondentul Mediafax. "Dupa ce a sapat groapa, a asezat pe margine niste nuiele si scanduri, apoi a acoperit cu o folie pe care a pus pamantul pe care il scosese. S-a strecurat printre niste scanduri, a intrat in groapa, a tras folia si a fost acoperit de pamant. Si acolo si-a gasit sfarsitul", a declarat Cornel Feraru, seful de post.

Rubrica realizata de Adriana V. Paduraru
×
Subiecte în articol: antimonden lire